Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Ο Γιατρός» είναι ο πιο ενδιαφέρον ρόλος μου στην τηλεόραση

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Ο Γιατρός» είναι ο πιο ενδιαφέρον ρόλος μου στην τηλεόραση

«Ο Γιατρός», η νέα σειρά του Alpha στην οποία πρωταγωνιστεί ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης κάνει πρεμιέρα την Κυριακή (01.10.2023) στις 22:40.

Εμπνευσμένη από αληθινή ιστορία, η σειρά «Ο Γιατρός» αφηγείται τη ζωή του Ανδρέα Βρεττού, ο οποίος επιβιώνει από απόπειρα δολοφονίας αλλά έχει αμνησία και έχει ξεχάσει τα 12 τελευταία χρόνια της ζωής του. Τον Ανδρέα Βρεττό υποδύεται ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

«Υποδύομαι έναν σούπερ ντούπερ γιατρό, ο καλύτερος γιατρός στο είδος του στις διαγνώσεις, ο οποίος, ταυτόχρονα είναι αρκετά ψυχρός και αλαζονικός, κρατώντας μία απόσταση από τους ασθενείς του», είπε ο γνωστός ηθοποιός στην κάμερα του Happy Day.

«Ο Γιατρός» γίνεται στόχος του πατέρα ενός ασθενούς του, ο οποίος πέθανε στο νοσοκομείο. Επιβιώνει, αλλά έχει πάθει αμνησία. «Μετά τον πυροβολισμό θα αρχίσει να ανακαλύπτει το παρελθόν του, και μαθαίνουμε κι εμείς μαζί με εκείνον τι έχει συμβεί στο παρελθόν του και τον οδήγησε να γίνει εκείνο το πρόσωπο που ήταν όταν πυροβολήθηκε. Δεν θα ήθελε ποτέ να γυρίσει σε αυτού του είδους τον χαρακτήρα που ήταν».

«Από το 2019, τη χρονιά που εκτυλίσσεται η σειρά, γυρνάει στο 2007, τη χρονιά που θυμάται ότι είναι η προηγούμενη ζωή του. Οπότε έχουμε 2 γυναίκες, η μία εκ των οποίων είναι πρώην σύζυγός του, με την οποία έχουν χωρίσει, και μία άλλη που ήταν ο κρυφός του έρωτας και την οποία πλέον δεν αναγνωρίζει» εξηγεί ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και προσθέτει: «Είναι ο πιο ενδιαφέρον ρόλος που έχω κάνει στην τηλεόραση».

Ο γιατρός για τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη είναι το επάγγελμα που ήθελε να ακολουθήσει, πριν στραφεί στην υποκριτική. «Στο σχολείο, πριν αποφασίσω να γίνω ηθοποιός, ήθελα να γίνω γιατρός. Όχι μόνο δεν έγινα γιατρός αλλά έχω μια τάση λιποθυμίας όταν βλέπω το αίμα των άλλων». Ερμηνεύοντας τον Γιατρό στη σειρά «ένα από τα δύσκολα πράγματα που έπρεπε να κάνω ως ηθοποιός ήταν να μπορέσω να είμαι πειστικός σε όλες τις απίστευτες ιατρικές ορολογίες. Μπαίνω και μαθαίνω τι είναι το κάθε τι».

Η Δήμητρα Σιγάλα, υποδύεται την Άννα Γρηγοριάδη, την πρώην σύζυγο του Γιατρού και διευθύντρια του νοσοκομείου. «Είναι ένας πολύ ωραίος ρόλος, έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι μια γυναίκα που έχει περάσει πολλά στο παρελθόν. Ο Αντρέας θυμάται τις ευτυχισμένες μας στιγμές κι αυτό φέρνει τεράστιες δυσκολίες στην τωρινή ζωή της Άννας, γιατί εκείνη έχει προχωρήσει μπροστά».

Η Βασιλική Τρουφάκου είναι η Σοφία Αλεξανδρή «η σύντροφός του Γιατρού. Είναι ο μέντοράς της, ο βασικός της συνεργάτης, αυτός ο οποίος την έκανε τη γιατρό που είναι. Μετά τον πυροβολισμό του Αντρέα, χάνει και το σύντροφό της και τον μέντορά της. Ο άνθρωπος είναι ο ίδιος, αλλά έχει γυρίσει με άλλη πραγματικότητα και ο ίδιος είναι στο μηδέν» οπότε η Σοφία «βιώνει την απώλειά του».

Ο Θάνος Λέκκας, ο Μιχάλης Καραγιάννης, είναι γιατρός παθολόγος. Έκανε την ειδικότητά του στο νοσοκομείο, πριν ακόμα ο Ανδρέας γίνει διευθυντής. «Είναι πολύ ερωτευμένος με τη Σοφία αλλά δεν της το αποκαλύπτει. Ήξερε τη σχέση της με τον Αντρέα αλλά όχι ότι είχανε δεσμό».

Ο Παναγιώτης Εξαρχέας και η Τζωρτζίνα Λιώση, υποδύονται τους Δημήτρη Αποστόλου και Δανάη Βασιλειάδη, αντίστοιχα, κι είναι από τους νεότερους εκπαιδευόμενους γιατρούς του νοσοκομείου. «Είμαστε καινούργιοι. Πετύχαμε τον Γιατρό λίγο πριν το συμβάν. Με συμφέρει να βρει τη μνήμη του» λέει ο Π. Εξαρχέας.

«Ο λόγος που επιλέγει η Δανάη να είναι στην παθολογική είναι ο Γιατρός. Γνωρίζει πολύ λίγα από το παρελθόν του» αναφέρει η Τζωρτζίνα Λιώση. Ο Αλέξανδρος Κωχ, ο Απόστολος Ιωάννου, είναι «ο διευθυντής της νευροψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου, συμφοιτητής και ο καλύτερος φίλος του Ανδρέα. Είναι ο νευροψυχίατρος που αναλαμβάνει τη θεραπεία του μετά την επίθεση».

 

Ο Γιατρός: Την Κυριακή στις 22:40 στον Alpha.

Media Τελευταίες ειδήσεις