Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κόντρες στην πρωινή ενημερωτική ζώνη

Κόντρες στην πρωινή ενημερωτική ζώνη

Πώς αντιδρούν τα υπόλοιπα κανάλια στην εκπομπή των Λυριτζή-Οικονόμου.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία άτυπη συμφωνία μεταξύ των ιδιωτικών καναλιών για κοινή ώρα έναρξης και λήξης των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών αλλά και των βραδινών κεντρικών δελτίων ειδήσεων. Αξίζει να θυμηθείτε ότι πριν από λίγα χρόνια η έναρξη των κεντρικών δελτίων ειδήσεων γινόταν… όποτε ήθελε ο καθένας, δηλαδή άλλο δελτίο ξεκινούσε στις 8 παρά 20, άλλο στις 8 παρά 10, άλλο στις 8 ακριβώς…!

Έτσι, οι επιτελείς των ιδιωτικών καναλιών κάθισαν σε ένα τραπέζι και αποφάσισαν ότι όλα τα δελτία θα ξεκινούν στις 8 ακριβώς. 

Κάτι που άλλαξε ο ALPHA όταν αποφάσισε να φέρει το κεντρικό δελτίο ειδήσεών του μία ώρα πριν από τα υπόλοιπα και να βάλει απέναντί τους το «Κάτι ψήνεται». Επίσης, ο ΣΚΑΪ αποφάσισε να προβάλλει το δελτίο ειδήσεών του απέναντι σε αυτό της κρατικής τηλεόρασης (δηλαδή στις 9) αφού όσες φορές δοκίμασε να «χτυπηθεί» με τα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια έκανε χαμηλές τηλεθεάσεις! 

Απ’ ότι φαίνεται το κανάλι του Φαλήρου σκοπεύει και τώρα να «σπάσει» την άτυπη συμφωνία της πρωινής ενημερωτικής ζώνης. Κι απ’ ότι λέγεται, θα υπάρξει… μπαράζ ανακατατάξεων και στα υπόλοιπα κανάλια.
Συγκεκριμένα, η «Πρώτη γραμμή» των Λυριτζή Οικονόμου που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα στο ΣΚΑΪ, θα ξεκινά στις 6 το πρωί, όπως δηλαδή και η «Πρωινή ενημέρωση» της ΝΕΤ με τους Μπιζόγλη-Αρβανίτη. Μόνο που οι υπόλοιπες αμιγώς ενημερωτικές εκπομπές («Καλημέρα Ελλάδα», «Κοινωνία Ώρα Mega» και «Καλημέρα») ξεκινούν στις 7 το πρωί.
Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit το προηγούμενο καλοκαίρι, στο Alter σκόπευαν η εκπομπή του Γιώργου Αυτιά «Καλημέρα» να μεταδίδεται από τις 6 μέχρι τις 11. Τήρησαν όμως, την «άτυπη» όπως προαναφέραμε διακαναλική συμφωνία και η εκπομπή ξεκινά στις 7 ενώ μετά τις 10 ο δημοσιογράφος κάνει εκπομπή με άλλο τίτλο! 
Τώρα όμως, που οι Λυριτζής-Οικονόμου αποφάσισαν να κρατήσουν το… ωράριο της εκπομπής τους όπως όταν ήταν στη ΝΕΤ, η… τράπουλα πρόκειται να μοιραστεί ξανά. 

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες στα κανάλια μελετούν τις επόμενες κινήσεις τους αφού πρώτα μελετήσουν τα ραβασάκια της AGB. Αν δηλαδή η «Πρώτη γραμμή» καταφέρει να αποσπάσει νούμερα τηλεθέασης, θεωρείται σίγουρη η αλλαγή ώρας και στο Mega και στο Alter. Η μόνη που φαίνεται –μέχρι στιγμής- να μην αλλάζει ώρα έναρξης είναι η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» όχι τόσο επειδή ο Γιώργος Παπαδάκης δεν θέλει να αλλάξει ώρα έναρξης αλλά γιατί στον ΑΝΤ1 έχουν πρόβλημα με τις βάρδιες των εργαζομένων και το κόστος. Άλλωστε είναι γνωστές οι περικοπές που έχουν γίνει στον ενημερωτικό τομέα στο κανάλι του Αμαρουσίου! 

Το τι θα γίνει τελικά, θα αποφασιστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Μάλλον θα υπάρξουν αλλαγές, εκτός κι αν γίνει κάποια καινούργια «άτυπη συμφωνία». Για όσους όμως, γνωρίζουν καλά κάτι τέτοιο θεωρείται δύσκολο…! 
 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε