Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κώστας Νικούλι: Έχω ελληνική ταυτότητα από το 2009, ο αδερφός μου ταλαιπωρήθηκε

Κώστας Νικούλι: Έχω ελληνική ταυτότητα από το 2009, ο αδερφός μου ταλαιπωρήθηκε

“Κάπως το σκέφτηκα και ήθελα να κρατήσω το Νικούλι” παραδέχθηκε ο Κώστας Νικούλι.

Για τα φαινόμενα ρατσισμού που έχει κληθεί επανειλημμένως να αντιμετωπίσει καθώς και την ελληνική ιθαγένεια μίλησε από καρδιάς ο Κώστας Νικούλι όταν βρέθηκε καλεσμένος στον καναπέ του “Στούντιο 4” το απόγευμα της Τρίτης προκειμένου να συναντήσει τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο στην ΕΡΤ. 

“Έχω πάρει ελληνική ταυτότητα από το 2009. Ο αδελφός μου, όμως, ταλαιπωρήθηκε αρκετά και την πήρε μετά από 4 χρόνια. O Πάνος Κούτρας είχε πει ότι τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα να παίρνουν ελληνική ιθαγένεια (σ.σ. με αφορμή την ταινία “Xenia”).

Πέρασε για λίγο αλλά μετά διακόπηκε αυτός ο νόμος. Το ότι εν τέλει πήραμε ελληνικά χαρτιά και πρόσθεσαν Νικούλης και όχι Νικούλι, το πρόσθεσαν για να φαίνεται ότι το παιδί είναι Έλληνας. Κάπως το σκέφτηκα και ήθελα να κρατήσω το Νικούλι” ομολόγησε αρχικά ο νεαρός ηθοποιός..

“Όσο και αν λέω ότι έχουμε ξεπεράσει τον ρατσισμό, έρχομαι αντιμέτωπος με πολλά θέματα. Δεν γίνεται προσωπική επίθεση αλλά θα πουν ότι ο τάδε κατάγεται από την τάδε χώρα. Αυτό το πράγμα δείχνει ότι δεν το έχουμε ξεπεράσει.

Όσο λέμε ότι το έχουμε ξεπεράσει όλο και ερχόμαστε αντιμέτωποι. Είναι ένα μεγαλύτερο θέμα που μετά πάει σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, όπως τις γυναικοκτονίες. Παρατηρώ ότι με ανθρώπους που θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία είναι δύσκολο να τους δείξεις έναν άλλον κόσμο”.

“Βίωσα την πιο όμορφη εμπειρία της ζωής μου με το “Xenia” . Έθεσα ψηλά τον πήχη και μακάρι η οποιαδήποτε δουλειά να είναι έτσι. Έχω φάει πολλές φορές κατραπακιά. Για παράδειγμα, σε πολλές ταινίες μου ζητούσαν να μιλήσω αλβανικά και όταν πήγαινα να μιλήσω δυσκολευόμουν.

Τώρα στη μεγάλου μήκους είχα πάρει τον πατέρα μου από πριν, τα είχα οργανώσει, στο πώς μπορώ να τα εκφέρω” συμπλήρωσε, ακόμα, ο Κώστας Νικούλι στην ΕΡΤ.

Media Τελευταίες ειδήσεις