Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ξεκινάει η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση στη Θεσσαλονίκη

Με τον καινούργιο χρόνο, για την ακρίβεια στις 14 Ιανουαρίου, θα ξεκινήσουν στη Θεσσαλονίκη και στη ευρύτερη κεντρική Μακεδονία οι ψηφιακές εκπομπές  των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας.

 
Οι Θεσσαλονικείς θα  απολαμβάνουν χωρίς τα ενοχλητικά χιόνια πλέον την εικόνα του  Mega,  ANT1, ALPHA, STAR, ALTER, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV και ΣΚΑΪ. Η εταιρεία DIGEA εφαρμόζοντας την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) 21161/08, θα ξεκινήσει την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής του Χορτιάτη και Φιλίππειου. Το αναλογικό σήμα,σύμφωνα με την απόφαση,  θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής του Χορτιάτη ενώ θα διακοπεί από το Φιλίππειο.
Έτσι θα δοθεί  οριστική λύση στο πρόβλημα λήψης που υπήρχε μέχρι σήμερα σε κάποιες περιοχές, και ιδιαίτερα στους Δήμους Πολίχνης και Συκεών, προσφέροντας σε όλους κορυφαία και σταθερή ποιότητα εικόνας και ήχου καθώς και ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος (EPG).
Οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να προμηθευτούν αποκωδικοποιητές ή τηλεοράσεις που υποστηρίζουν την τεχνολογία MPEG4. Ειδικότερα οι κάτοικοι που σήμερα εξυπηρετούνται αποκλειστικά από το σημείο εκπομπής του Φιλιππείου θα πρέπει να σπεύσουν άμεσα να προμηθευτούν τις συγκεκριμένες συσκευές ώστε να παρακολουθήσουν τους ιδιωτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε