Σάββατο, 2 Μαρ.
10oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Λαζόπουλος: Πρώτα το θέατρο και μετά… “Τσαντίρι”;

Λαζόπουλος: Πρώτα το θέατρο και μετά… “Τσαντίρι”;

Αν και πολλοί περιμένουν πώς και πώς να ανοίξει το «Τσαντίρι» του τελικά ο Λάκης Λαζόπουλος καθυστερεί γιατί έχει «Αποχαιρετιστήριο δείπνο».

Με όσα έχουν γίνει στο τηλεοπτικό τοπίο πολλοί είναι αυτοί, φίλοι και… οχτροί του, που θέλουν να τον ακούσουν πώς θα σχολιάσει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τις αποφάσεις της κυβέρνησης και όσα γίνονται γενικότερα…!
Ωστόσο, αν και η περίοδος έχει πολύ… ψωμί για σάτιρα ο Λάκης Λαζόπουλος καθυστερεί να ανοίξει το «Τσαντίρι» του, κάτι που από ορισμένους θεωρείται ως «ουδέτερη στάση» στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των μη αδειοδοτημένων τηλεοπτικών σταθμών (όπως του ALPHA που είναι το τηλεοπτικό του «σπίτι» τα τελευταία χρόνια) και της κυβέρνησης. Λέγεται όμως ότι ο Λαζόπουλος είχε ενημερώσει από το τέλος της προηγούμενης σεζόν και πριν γίνει ο διαγωνισμός πως θα ανοίξει το «Τσαντίρι» του αφού κάνει πρεμιέρα στο θέατρο.
Επίσημα λοιπόν η καινούργια παράσταση ξεκινά στις 20 Οκτωβρίου και όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου
“Μια νέου τύπου, άγρια, απροσδόκητη και ανατρεπτική κωμωδία χαρακτήρων, το «Αποχαιρετιστήριο Δείπνο» των Matthieu Delaporte και Alexandre de la Patellière, προετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς και πολύ κέφι στο “Γκλόρια”.
Πρόκειται για ένα δυνατό, σύγχρονο έργο, που γνώρισε επιτυχία στο Παρίσι κι εδώ, θα έχει την τύχη να παρουσιαστεί από τρεις βιρτουόζους, τον Λάκη Λαζόπουλο, τη Μαρία Λεκάκη και τον Λευτέρη Ελευθερίου. Σκηνοθέτης ο Δημήτρης Λάλος. Η τελική επιμέλεια του κειμένου, είναι του Λάκη Λαζόπουλου, ενώ η Χάρις Αλεξίου γράφει το τραγούδι «Ένα ναι, κρύβει ένα όχι», που θ’ ακουστεί στην παράσταση.
Από τις 20 Οκτωβρίου, η ισχυρή ομάδα του “Γκλόρια”, καλείται να δώσει ένα ρεσιτάλ σε χρόνους και αισθήματα, στο δείπνο, στο οποίο δεν θα δειπνήσει κανείς. Σ’ ένα νηστικό δείπνο!
Έχετε σκεφθεί, αλήθεια, ότι συχνά πηγαίνουμε σε δείπνα που δεν θέλουμε να πάμε, βλέπουμε φίλους που δεν θέλουμε να δούμε. Γιατί το κάνουμε; Από ευγένεια; Συνήθεια; Υποχρέωση; Δειλία; Μήπως υπάρχουν και δείπνα-παγίδες, που εξελίσσονται σε θρίλερ;
Ο Πιέρ και η Κλωτίλντ αποφασίζουν να ξεκαθαρίσουν τις ατζέντες τους από τους παλιούς φίλους, με έναν πρωτότυπο τρόπο. Οργανώνουν αποχαιρετιστήρια, για να τους πουν το τελευταίο αντίο. Αλλά με το να διαλέξουν, ως πρώτο θύμα, τον Αντουάν Ρουαγιέ, τον παλαιότερό τους φίλο, αγνοούν ότι μπλέκουν σε ένα παιχνίδι που αναγκάζει τους χαρακτήρες να πουν αλήθειες που έκρυβαν όλα αυτά τα χρόνια.
Οι συγγραφείς, λέει η γαλλική Le Figaro, «μ’ αυτό το έργο, έχουν καταφέρει ένα πραξικόπημα»”.

Από την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 λοιπόν έως την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 ο Λάκης Λαζόπουλος με τη Μαρία Λεκάκη και τον Λευτέρη Ελευθερίου παρουσιάζουν από την Τετάρτη έως την Κυριακή στο θέατρο «Γκλόρια» το έργο «Αποχαιρετιστήριο Δείπνο».
Και βέβαια στη συνέχεια, αρχές Νοεμβρίου, αν όλα συνεχίζουν να είναι στον ALPHA όπως σήμερα, τότε δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην τραβήξει… κουρελού ο Λαζόπουλος, να ανοίξει το «Τσαντίρι» του και να δούμε πώς θα σχολιάσει… όλα αυτά που αξίζει να σχολιάσει…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε