Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Λήδα Ματσάγγου: «Γι’ αυτό αποφεύγω να λέω την ηλικία μου»

Λήδα Ματσάγγου: «Γι’ αυτό αποφεύγω να λέω την ηλικία μου»

“Με φοβίζει, αλλά όχι όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση” εξομολογείται η Λήδα Ματσάγγου.

Με αφορμή τη συμμετοχή στις “Άγριες Μέλισσες” του ΑΝΤ1 μίλησε η γοητευτική ηθοποιός στο περιοδικό Hello! και τον Γιάννη Βίτσα. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο θέμα της ηλικίας και πως αυτό μπορεί να στερήσει ρόλους.

Λες την ηλικία σου;

Καθαρά και μόνο για επαγγελματικούς λόγους, αποφεύγω να το κάνω, γιατί μπαίνει μια ταμπέλα που σε δεσμεύει όσον αφορά το τι θα παίξεις. Δεν θα έπρεπε ένας ηθοποιός να έχει ηλικία, θα έπρεπε να είναι όπως τον βλέπεις κάθε φορά. Για παράδειγμα, αυτή την περίοδο υποδύομαι δύο ηρωίδες σε διαφορετικές ηλικίες. Η Αντιγόνη είναι μεγαλύτερή μου και η Έλενα στο κυπριακό σίριαλ που συμμετέχω μικρότερη. Πιστεύω πως όταν υπάρχει η ταμπέλα της ηλικίας, εύκολα μπορεί κάποιος, ενώ του κάνεις για το ρόλο, να σε απορρίψει αν δεν συμφωνείς απόλυτα ηλικιακά με το χαρακτήρα που καλείσαι να ενσαρκώσεις.

Πώς σχολιάζεις τα δημοσιεύματα που αναφέρουν για γυναίκες ηθοποιούς «πόσο όμορφη είναι στην τάδε ηλικία»;

Γιατί να πουν ότι είναι στην τάδε ηλικία ενώ μπορούν να πουν απλώς πόσο όμορφη είναι;

Ο χρόνος που περνά σε φοβίζει;

Με φοβίζει, αλλά όχι όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση. Από μικρό παιδί με τρόμαζε η σκέψη του να έρθω αντιμέτωπη με ένα θέμα υγείας, να είμαι ανήμπορη, να μην αυτοεξυπηρετούμαι και να είμαι εξαρτημένη από κάποιον άλλο.

Media Τελευταίες ειδήσεις