Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μαίρη Ραζή: Δεν αφήνω να με καταβάλουν οι δυσκολίες που έχω περάσει

Μαίρη Ραζή: Δεν αφήνω να με καταβάλουν οι δυσκολίες που έχω περάσει

“Η ψυχική ισορροπία δεν μετριέται με λεφτά” ανέφερε η Μαίρη Ραζή.

Η Μαίρη Ραζή έδωσε συνέντευξη στο MyTv και στην Μάρα Σαρρή και μίλησε για την οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζει με το θέατρό της και τις συμβουλές που θα έδινε στη νέα γενιά ηθοποιών.

Πόσο βαρύ είναι το φορτίο του να έχετε το δικό σας θέατρο δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που μπορεί να προκύψουν;

Πολύ βαρύ. Εμείς παίρνουμε κάποιες επιχορηγήσεις από το υπουργείο Πολιτισμού. Αυτά, όμως, δεν καλύπτουν τη λειτουργία μιας παραγωγής που θα κάνει 100 παραστάσεις. Άντε να σου καλύψει 15-20 παραστάσεις. Από κει και πέρα πρέπει να βάζεις κόσμο μέσα στο θέατρο.

Υπάρχει ένα ειδικό κοινό που παρακολουθεί αυτές τις παραστάσεις. Εγώ τις δυσκολίες που έχω περάσει, επειδή είμαι ένας άνθρωπος με θετική σκέψη, αισιοδοξία και στόχους και διεκδικώ πράγματα, δεν τις αφήνω να με καταβάλλουν. Έχω ένα σύστημα και τα διώχνω αυτά. Σε δύσκολος εποχές, έχουμε φτιάξει πράγματα με πολύ μεγάλες καλλιτεχνικές προσδοκίες.

Όταν κάνεις καλά τη δουλειά σου, θα έρθουν και τα λεφτά, θα μπει και ο θεατής μέσα. Δεν με φόβισε ποτέ αυτό. Εγώ δεν έχω πουλήσει σπίτι, αγόρασα. Δεν είχα ποτέ πολλά λεφτά, δεν πείνασα, δούλευα.

Θα συμβουλεύατε ένα νέο παιδί να ασχοληθεί με την υποκριτική, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν;

Τα νέα παιδιά που θέλουν να γίνουν ηθοποιοί μπορούν να ζήσουν από αυτά, αλλά θέλει κυνήγι και υπομονή. Και εγώ πιστεύω ότι καλύτερα ένα παιδί ευτυχισμένο και φτωχό παρά ένα παιδί δυστυχισμένο και πλούσιο. Η ψυχική ισορροπία δεν μετριέται με λεφτά. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να λέμε πως όποιος είναι πλούσιος και έχει λεφτά είναι πετυχημένος.

Όμως η επιτυχία ενός ανθρώπου οφείλεται σε πολλές άλλες ισορροπίες. Πάντως, εμένα η εμπειρία μου, που έχω είκοσι χρόνια σχολή, μου λέει ότι αυτοί που επίμειναν παρέμειναν στη δουλειά. Και το να παραμένεις και ας μην έχεις οικονομική άνεση, αυτό σε κάνει ευτυχισμένο.

Media Τελευταίες ειδήσεις