Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Μαρία Εκμεκτσίογλου: Μακριά από τον Βόσπορο και τα δειλινά της Πόλης δύσκολα θα μπορούσα να ζήσω

Μαρία Εκμεκτσίογλου: Μακριά από τον Βόσπορο και τα δειλινά της Πόλης δύσκολα θα μπορούσα να ζήσω

«Εμείς θα κρατάμε τις Θερμοπύλες, όπως έκαναν οι παππούδες», λέει η Μαρία Εκμεκτσίογλου.

Συνέντευξη στη Μαρία Ανδρέου και το ένθετο «enjoy» που κυκλοφορεί με την κυριακάτικη δημοκρατία έδωσε η Μαρία Εκμεκτσίογλου. Η γνωστή μαγείρισσα μίλησε για την Κωνσταντινούπολη, τους Έλληνες που ζουν εκεί, αλλά και για το ενδεχόμενο να επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα.

Τι ζητάτε από την Ελλάδα για να σας συνδράμει για τα σχολεία, τις εκκλησίες, τα νοσοκομεία;

Το μόνο που ζητάω εγώ προσωπικά είναι η αγάπη, η ειρήνη και το να είμαστε μονοιασμένοι για να μπορούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας κρατώντας πάντα ψηλά τη σημαία της Ρωμιοσύνης. Να μη μας ξεχνάνε οι φίλοι από την Ελλάδα και να επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη όσο πιο συχνά μπορούν.

Η κατάσταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία είναι έκρυθμη. Οι Έλληνες της Πόλης φοβούνται ή είναι συνηθισμένοι από αυτά; Νιώθετε ότι κρατάτε Θερμοπύλες;

Όπως το είπες, είμαστε συνηθισμένοι σε αυτές τις καταστάσεις που συμβαίνουν εδώ και χρόνια. Η ευχή μας είναι να υπάρχει ειρήνη σε όλη τη γη και να συνυπάρχουμε σαν καλοί γείτονες. Εμείς, οι πολύ λίγοι, αλλά και αμέτρητοι, θα κρατάμε τις Θερμοπύλες, όπως έκαναν οι γονείς, οι παππούδες και οι προπροπαππούδες μας.

Τι θα σε έκανε να αφήσεις την Πόλη; Θα ερχόσουν να μείνεις μόνιμα στην Ελλάδα; Στο Φάληρο, όπου μένουν τόσοι Πολίτες.

Αγαπώ την Ελλάδα και, όπως ξέρεις, κάνω πολλά ταξίδια το χρόνο είτε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη και σε νησιά που αγαπώ πολύ το καλοκαίρι, ακόμα και τον χειμώνα, αλλά για μόνιμα να εγκατασταθώ μού φαίνεται δύσκολο. Μακριά από τον Βόσπορο, την Ανεμοέσσα και τα δειλινά της Πόλης δύσκολα θα μπορούσα να ζήσω. Αλλά και πάλι, ποτέ μη λες ποτέ.

Media Τελευταίες ειδήσεις