Κυριακή, 3 Μαρ.
19oC Αθήνα

Μαρία Ιωαννίδου: Ο Καραμανλής έπιασε από τον γιακά τον Φρέντυ Γερμανό, μας είχαν οι εφημερίδες

Μαρία Ιωαννίδου: Ο Καραμανλής έπιασε από τον γιακά τον Φρέντυ Γερμανό, μας είχαν οι εφημερίδες
Φωτογραφία NDPPHOTO

Για τα Χριστούγεννα της ζωής της αλλά κι ένα άγνωστο περιστατικό ανάμεσα στον Φρέντυ Γερμανό και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μίλησε σήμερα (03.12.2023) η Μαρία Ιωαννίδου.

Ήταν και τότε Χριστούγεννα και το ζευγάρι βρέθηκε σε ένα τραπέζι στην ΕΡΤ. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όπως είπε η Μαρία Ιωαννίδου στην εκπομπή «Δυο στις 10», τη φλέρταρε και ο Φρέντυ Γερμανός του απάντησε με… τρόπο που δεν του άρεσε.

«Σε ένα τραπέζι Χριστουγέννων στην ΕΡΤ, που ήταν όλοι οι πολιτικοί, εγώ φορούσα ένα κολάν και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε κάτσει σε μια γωνιά που να με έχει σημάδι. Κάποια στιγμή μού λέει “σπαθί είσαι”.

Πετάγεται ο Γερμανός που ήταν ατακαδόρος και του λέει “ναι κύριε πρόεδρε, είναι σαν το σπαθί που θα χρησιμοποιήσουμε για να πάμε στην ΕΟΚ”. Τον πιάνει από τον γιακά ο Καραμανλής και του λέει “εσείς οι δημοσιογράφοι όλα τα γελοιοποιείτε, άντε να χαθείς”, τον έβρισε. Την άλλη μέρα μάς είχαν όλες οι εφημερίδες».

Για τα Χριστούγεννα της ζωής της, η Μαρία Ιωαννίδου είπε: «Κάθε χρόνο στολίζω μικρό δέντρο γιατί είμαι κι εγώ μικρή. Έχω στολίσει και τεράστια δέντρα, αλλά ήμουν μικρή και έσπαγα τα στολίδια.

Δεν αγαπάω τα Χριστούγεννα, γιατί 27 Δεκεμβρίου είχα χάσει τη μαμά μου, αυτά ήταν τα χειρότερα της ζωής μου. Σαν παιδί δεν τα αγαπούσα ιδιαιτέρως τα Χριστούγεννα, περίμενα μόνο τα δώρα που θα μου έκαναν και συνήθως ζητούσα ρούχα. Μικρή έλεγα τα κάλαντα, τα οικονομούσα και μετά πήγαινα και ψώνιζα κούκλες.

Η στιγμή που με στιγμάτισε ήταν όταν η μητέρα μου έκαψε τη γαλοπούλα, έκλαιγα όλη μέρα. Τα πιο ωραία Χριστούγεννα ήταν στη Νέα Υόρκη με την Φρέντυ, όταν μου έκανε πρόταση γάμου.

  

Δεν μαγειρεύω εγώ τα Χριστούγεννα, μαγειρεύει ο σύντροφός μου, ο Δημήτρης. Μαγειρεύει πολύ καλά, ο Μαμαλάκης μπροστά του δεν πιάνει μπάζα».

Media Τελευταίες ειδήσεις