Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Μας βάζουν στο… θόλο του Στίβεν Κινγκ

Μας βάζουν στο… θόλο του Στίβεν Κινγκ

Εντάξει…! Θα ήταν περιττό να… συστήσω τον Στίβεν Κινγκ, αφού δικαιολογημένα έχει κερδίσει τον τίτλο του «βασιλιά του έντυπου τρόμου», με πολλά από τα μυθιστορήματα του να έχουν μεταφερθεί με τεράστια επιτυχία στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Αυτή τη φορά λοιπόν ένα από τα βιβλία του, το «Under the Dome» (μετ: Κάτω από το θόλο) που έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, έγινε τηλεοπτική σειρά και ήδη προβάλλεται στην Αμερική ο δεύτερος κύκλος της. Ο ΣΚΑΪ όμως, εξασφάλισε τα δικαιώματα με σκοπό να βάλει και τους έλληνες τηλεθεατές στο μυστήριο του «θόλου» που φέρει την υπογραφή του Κινγκ.


Η σειρά επιστημονικής φαντασίας και μυστηρίου αφηγείται την αλλόκοτη ιστορία των κατοίκων μιας μικρής πόλης της Νέας Αγγλίας, οι οποίοι αποκόπτονται από τον υπόλοιπο κόσμο με έναν εντελώς ανεξήγητο τρόπο: ένας πανίσχυρος διάφανος θόλος καλύπτει ξαφνικά την περιοχή τους, φυλακίζοντας τους πάντες στο εσωτερικό του. Χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο και με τις προμήθειές τους να λιγοστεύουν διαρκώς, οι κάτοικοι της μικρής αυτής πόλης θα πρέπει να επιστρατεύσουν όλες τις δυνάμεις τους προκειμένου να επιβιώσουν, να διατηρήσουν τις ισορροπίες, αλλά και να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη και τι τους επιφυλάσσει το μέλλον. Οι συγκρούσεις μεταξύ των πολιτών εντείνονται και μυστικά τους βγαίνουν στην επιφάνεια.


Οι φανατικοί των σειρών επιστημονικής φαντασίας συγκρίνουν το «Under the Dome» με το «Lost», τη σειρά που κατάφερε να κερδίσει εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε τη σκηνοθεσία του «Θόλου» κάνει ο Μπράιαν Βον, σεναριογράφος και παραγωγός του «Lost». Ούτε βέβαια είναι τυχαίο που λίγο πριν την πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου κυκλοφόρησε βίντεο με τον Στίβεν Κινγκ να διαβάζει μέρος του σεναρίου, αποδεικνύοντας ότι παρά τις διαφορές από το ομότιτλο βιβλίο του, υποστηρίζει τη σειρά, όντας και ένας από τους παραγωγούς μαζί με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ.


Όσοι λοιπόν έχετε διαβάσει το βιβλίο να είστε σίγουροι ότι η σειρά διαφέρει αρκετά εντείνοντας το μυστήριο του θόλου, ενώ όσοι δεν το έχετε διαβάσει η σειρά «Under the Dome» θα σας κρατήσει σε αγωνία. Περιμένετε και θα το διαπιστώσετε τον Οκτώβριο που ο ΣΚΑΪ θα ξεκινήσει να προβάλει τον πρώτο κύκλο των 13 ωριαίων επεισοδίων.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε