Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

“Μειδιάστε παρακαλώ”… δωρεάν στην Κηφισιά!

“Μειδιάστε παρακαλώ”… δωρεάν στην Κηφισιά!

Μας καλούν να γελάσουμε και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο απολαμβάνοντας ένα έργο που σίγουρα έχετε δει στην κινηματογραφική του μεταφορά.

Από απόψε, στις 9 το βράδυ λοιπόν και για 6 παραστάσεις έως την Τρίτη ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαδόπουλος και το Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, καλούν τους πολίτες του δήμου, αλλά και όλους όσοι θέλουν να περάσουν μια ευχάριστη βραδιά, στο Αίθριο του Δημαρχείου, για να παρακολουθήσουν την κωμωδία «Μειδιάστε παρακαλώ».

Το έργο έχει γράψει ο Δημήτρης Γιαννουκάκης και ανέβηκε πρώτη φορά στο θέατρο τη δεκαετία του ’50 με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Λογοθετίδη, την Ίλια Λυβικού και τη Σμάρω Στεφανίδου. Το 1962 όμως, ο Γιάννης Δαλιανίδης το μετέφερε στον κινηματογράφο με τίτλο «Ο Δήμος από τα Τρίκαλα» με πρωταγωνιστή τον Κώστα Χατζηχρήστο και μαζί του τους Γιάννη Γκιωνάκη, Καίτη Πάνου, Σταύρο Παράβα, Κυβέλη Θεοχάρη, Στέλλα Στρατηγού και πολλούς ακόμα γνωστούς ηθοποιούς.

Το έργο επικεντρώνεται στον Παρασκευά, έναν «μουρμούρη» σύζυγο που καλύπτει τις ερωτικές παρασπονδίες στη γυναίκα του, προφασιζόμενος την ύπαρξη κάποιου δίδυμου αδελφού του, του Λέανδρου από τα Τρίκαλα, δηλαδή του Δήμου, στην κινηματογραφική του μεταφορά. Ο Λέανδρος πράγματι υπάρχει, αλλά δεν είναι δίδυμος και δεν του μοιάζει καθόλου. Έτσι όταν η γυναίκα του από κάτι φωτογραφίες καταλαβαίνει την απάτη αποφασίζει να τον εκδικηθεί! Τα όσα γίνονται επί σκηνής είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσουν όχι μόνο μειδίαμα, αλλά πολύ και έντονο γέλιο!

Τη σκηνοθεσία στην παράσταση έχει κάνει ο Γιώργος Φρατζεσκάκης και παίζουν οι Μάκης Πατέλης, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Γιώργος Δάσκαλος, Χριστίνα Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Παπαδάτος, Αθανασία Καλογιάννη, Κώστας Ζέκος και σε έκτακτη εμφάνιση ο Τέρης Χρυσός.

Ευκαιρία λοιπόν από σήμερα το βράδυ, έως και την Τρίτη να κάνετε μια βόλτα στην Κηφισιά και να απολαύσετε μία ωραία παράσταση και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε