Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Melfie – 1-12-2015

Melfie – 1-12-2015

Πρώτη του μήνα και μέσα από αυτή τη στήλη, τη «Melfie», θα μοιράζομαι μαζί σας τις selfie σκέψεις, απόψεις, γνώμες και σχόλια για ό,τι μου έχει κάνει εντύπωση, θετική ή αρνητική. Και βεβαίως οι δικές σας selfie απόψεις, γνώμες και σχόλια δεκτά… θετικά ή αρνητικά.

Πρώτη του μήνα λοιπόν και μετά από απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Σήμερα όμως, στην Ελλάδα του 2015, έχουν σταματήσει να γίνονται οι καθιερωμένοι έλεγχοι σε πολλούς που είναι φορείς του ιού HIV γιατί δεν δουλεύουν τα αντιδραστήρια για τους μοριακούς ελέγχους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πολλοί από όσους φέρουν τον ιό μπορεί να νοσήσουν αφού δεν μπορεί να γίνει ο τακτικός έλεγχος που πρέπει να κάνουν…! Και μην βιαστεί να σχολιάσει κάποιος «τα ήθελαν, τα έπαθαν» γιατί τότε μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ότι το AIDS είναι μία υπόθεση που πρέπει να απασχολεί όλους!

«Από σήμερα το θέατρο είναι πιο φτωχό»! Κλισέ φράση αλλά δεν μπορώ παρά μόνο με αυτή να «αποχαιρετήσω» τον Μηνά Χατζησάββα, έναν πραγματικά «εργάτη» του Θεάτρου, έναν «υπηρέτη» της Τέχνης, έναν αληθινά ελεύθερο άνθρωπο! Δεν ήταν φίλος μου με την πραγματική έννοια της λέξης, αλλά τον παρακολουθούσα ιδιαίτερα στις θεατρικές παραστάσεις του και έτσι, μέσα από τη «φιλία» μας, με έκανε να αγαπήσω και να σεβαστώ το θέατρο. Από τότε που δεκάδες στριμωχνόμασταν στο «Ανοιχτό θέατρο» του Γιώργου Μιχαηλίδη για να απολαύσουμε αυτόν και άλλους τιμητές της Υποκριτικής Τέχνης. Καλό ταξίδι να έχει και ναι… από σήμερα το θέατρο είναι πιο φτωχό!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε