Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Μετά τον Παπακαλιάτη πάει… στις Χρυσές Σφαίρες

Μετά τον Παπακαλιάτη πάει… στις Χρυσές Σφαίρες

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών, τις γνωστές σε όλους μας «Χρυσές Σφαίρες» και η 72η τελετή απονομή τους θα πραγματοποιηθεί σε έναν μήνα περίπου, την Κυριακή 11 Ιανουαρίου.

Ο θεσμός των Golden Globes είναι πολύ σημαντικός για τους ανθρώπους της 7ης Τέχνης, καθώς δε, θεωρείται και «προάγγελος» των Όσκαρ, οι υποψηφιότητες των οποίων θα ανακοινωθούν λίγες μέρες αργότερα, στις 15 Ιανουαρίου.
Ανάμεσα στις υποψηφιότητες λοιπόν των φετινών Golden Globes είναι και αυτή του Τζέι Κέι Σίμονς που διεκδικεί το βραβείο Β΄ Ανδρικού Ρόλου για τη συμμετοχή του στην ταινία «Whiplash», απέναντι στους Ρόμπερτ Ντιβάλ («Ο Δικαστής»), Ίθαν Χοκ («Μεγαλώνοντας»),  Έντουαρτ Νόρτον («Birdman») και Μαρκ Ράφαλο («Foxcatcher»). 

Ο Τζέι Κέι Σίμονς είναι υποψήφιος και για τα βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών (SAG) και όπως όλα δείχνουν θα είναι στη λίστα των υποψηφίων και για τα βραβεία Όσκαρ. Ο γνωστός ηθοποιός όμως, εκτός από την ταινία «Whiplash» του Damien Chazelle πρωταγωνιστεί και στην καινούργια ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, της οποίας τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες και αυτή την περίοδο βρίσκεται στο στάδιο του μοντάζ.
 

 
 Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενο η ταινία είναι μια ερωτική τριλογία με κοινό φινάλε, η οποία ξεδιπλώνεται στην Ελλάδα του σήμερα, δηλαδή σε μια Ελλάδα που αλλάζει. Οι τρεις ιστορίες της φέρνουν κοντά δυο διαφορετικούς κόσμους καθώς ενώνει Έλληνες και ξένους πολίτες με τα νήματα του έρωτα. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, «μπλέκει» στην ιστορία του τρεις γενιές Ελλήνων που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μια σκληρή πραγματικότητα και ξεφεύγουν μέσα από έναν δυνατό έρωτα, αλλά και τρεις γενιές ξένων πολιτών που βρίσκονται στη χώρα μας και ερωτεύονται Έλληνες. Κάθε ιστορία έχει τη δική της ματιά, το δικό της δίλλημα και τη δική της ανατροπή έως ότου ενωθούν σε μια ενιαία πλοκή.
Ο Τζέι Κέι Σίμονς λοιπόν υποδύεται έναν Γερμανό, ο οποίος ζει και δουλεύει στην Ελλάδα. Μία αναπάντεχη συνάντηση με την ηρωίδα που ενσαρκώνει η Μαρία Καβογιάννη είναι αρκετή για να ζήσουν σύμφωνα με το σενάριο έναν μεγάλο έρωτα.
 

 
Η επιλογή του Τζέι Κέι Σίμονς, αλλά και των υπόλοιπων ηθοποιών που συμμετέχουν σε αυτήν (οι ξένοι Andrea Osvart και Tawfeek Barhom και οι έλληνες Μαρία Καβογιάννη, Μηνάς Χατζησάββας και Νίκη Βακάλη) δεν έγινε τυχαία, αφού ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ποντάρει πολλά και σε αυτή την καινούργια του ταινία. Άλλωστε η πρώτη του ταινία «Αν…» κατέγραψε εντυπωσιακή πορεία κερδίζοντας και θετικές κριτικές, αλλά και το ελληνικό Box Office του 2012, αφού έκοψε 650.000 εισιτήρια και κατέκτησε τη 2η θέση, πίσω από τη βρετανική κατασκοπευτική περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ «Skyfall».
 

 
Η καινούργια ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη θα βγει στις αίθουσες την άνοιξη του 2015 με σκοπό να κερδίσει για ακόμα μία φορά κοινό και κριτικούς.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε