Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Μπάχαλο και παρανομίες στο ραδιοφωνικό τοπίο

Μπάχαλο και παρανομίες στο ραδιοφωνικό τοπίο

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε παράνομο το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες περιμένουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για να «μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο».

Όπως προβλέπεται η διαδικασία αδειοδότησης από το ΕΣΡ θα γίνει μετά από μήνες καθώς τα μέλη της Αρχής θέλουν να έχουν εξασφαλίσει τη νομιμότητα του διαγωνισμού για να μην χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος, όπως συνέβη με την επιμονή της κυβέρνησης να διενεργήσει τον παράνομο διαγωνισμό.

Ενώ λοιπόν φαίνεται ότι μέσα στο 2017 θα γίνει ο διαγωνισμός και θα αποκατασταθεί η νομιμότητα και η τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, υπάρχει και το άλλο, το ραδιοφωνικό, που όπως λέγεται κυριαρχεί ανομία και ασυδοσία.

Σύμφωνα με όσα λέγονται αδειοδοτημένοι ραδιοφωνικοί σταθμοί που οφείλουν να πληρούν κανόνες και νόμους απολύουν συνεχώς εργαζομένους και ζητούν από όποιους θέλουν να βρεθούν πίσω από τα μικρόφωνα να βρίσκουν οι ίδιοι χορηγούς και σπόνσορες που θα αναλαμβάνουν την αμοιβή τους δίνοντας μάλιστα ποσοστό και στη διεύθυνση του σταθμού.

Σύμφωνα μάλιστα με αξιόπιστες πηγές η «αναρχία» του ραδιοφωνικού τοπίου έχει ήδη συζητηθεί μεταξύ των μελών του ΕΣΡ αλλά προς το παρόν και χωρίς επίσημες καταγγελίες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Αξίζει δε να αναφέρω ότι λίγες μόνο ημέρες μετά τη σύσταση του νέου ΕΣΡ και περιμένοντας την  απόφαση του ΣτΕ η Αρχή «τρέχει» με τα ελλιπή μέσα που διαθέτει να βγάλει αποφάσεις για περισσότερες από 200 υποθέσεις που εκκρεμούν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες αξιόπιστες πηγές γνωρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί και στα ερτζιανά δεν σκοπεύουν να αφήσουν ανεκμετάλλευτο το χρονικό διάστημα μέχρι το διαγωνισμό για τις ραδιοφωνικές άδειες. Επιθυμία τους είναι να υπάρξει ειδικός ελεγκτικός μηχανισμός ώστε να σταματήσει το… μπάχαλο κι η ανομία που όσο περνά ο καιρός και λόγω της «ακύρωσης» της Αρχής τους τελευταίους μήνες από την κυβέρνηση τα κρούσματα όλο και αυξάνονται…!

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε