Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Music School: Έρχεται με… ενοχές, αλλά καλές φωνές!

Music School: Έρχεται με… ενοχές, αλλά καλές φωνές!

Μέσα στον Οκτώβριο είναι προγραμματισμένο να ανοίξει τις «πόρτες» του για τους τηλεθεατές και να παρακολουθήσουμε όσα γίνονται στο «Music School» του MEGA.

Χθες όμως, τα στελέχη του σταθμού «άνοιξαν» για λίγη ώρα το «Μουσικό Σχολείο» τους για δημοσιογράφους που καλύπτουν το τηλεοπτικό ρεπορτάζ, δίνοντας μία γεύση από την καινούργια τους εκπομπή.


Και το λέω «εκπομπή», γιατί στο κανάλι της Μεσογείων αποφεύγουν να το ονομάσουν «talent show», θέλοντας να σταματήσουν τις αρνητικές κριτικές από όσους υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να εκθέτουν τα παιδιά σε τέτοιου είδους προγράμματα. Κι αυτός ο χαρακτηρισμός, του αν είναι ή όχι «talent show», είναι μία από τις πολλές… ενοχές που κουβαλάνε εκεί στο κανάλι της Μεσογείων σε σχέση με την καινούργια τους αυτή εκπομπή. Η αλήθεια είναι ότι στο χώρο της τηλεόρασης υπάρχει η άποψη πως «αν θέλεις να κάνεις τηλεθέαση, βάλε παιδιά ή ζώα». Κάτι που τις περισσότερες φορές έχει αποδειχτεί σωστό, αφού οι τηλεθεατές ευχαριστιούνται να βλέπουν μικρά παιδιά στις οθόνες τους. Άρα, αν μιλάμε για «έγκλημα» και «εκμετάλλευση», τότε συνεργοί σε αυτό είναι και οι ίδιοι οι τηλεθεατές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, από τα λίγα πλάνα που είδαμε για όσα έχουν γίνει μέσα στο «Music School», είδαμε ότι πρόκειται για μία αξιοπρεπή παραγωγή που, όσο τουλάχιστον μπορώ να κρίνω, δεν πρόκειται για… αρπαχτή με σκοπό να εκμεταλλευθούν τα παιδικά μουτράκια. Σίγουρα όμως, δεν πρόκειται και για «μια γιορτή για τη μουσική», όπως ενδεχομένως κάποιοι να υποστηρίξουν. Το concept είναι απλό. Οι κάμερες καταγράφουν τα μαθήματα σε ένα «μουσικό σχολείο», όπως τόσα που υπάρχουν ανά τον κόσμο, μόνο που σε αυτό υπάρχουν κάποιοι γνωστοί καλλιτέχνες που έχουν αναλάβει το ρόλο του «δασκάλου». Όπως σε όλα τα ωδεία και μουσικές σχολές, οι καλοί μαθητές, οι καλλίφωνοι, επιβραβεύονται και οι λιγότερο καλλίφωνοι κάνουν πιο εντατικά μαθήματα. Αυτά λοιπόν για τις… ενοχές του MEGA που όπως αποδείχτηκε στην παρουσίαση έχουν ορισμένοι και προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι δεν κάνουν τίποτα κακό. Το αν τελικά όντως δεν έχουν κάνει θα αποδειχτεί από την προβολή της εκπομπής. (Ναι, αποφεύγω ακόμα τον όρο talent show, για να μην τους πικράνω!). Εκτός από τις ενοχές όμως, στην παρουσίαση μάθαμε τα εξής:

-Υπήρξαν περίπου 500 παιδιά από όλη την Ελλάδα που έστειλαν βίντεο στο οποίο τραγουδούσαν θέλοντας έτσι να αποδείξουν ότι αξίζουν μία θέση στο «Music School».

-Από αυτά τα παιδιά κάλεσαν τα 40 για γύρισμα και από αυτά επιλέχθηκαν τα 16 παιδιά που συμμετέχουν (αποφεύγω τον όρο «διαγωνίζονται»!) στην εκπομπή!

-Τα παιδιά που συμμετέχουν είναι ηλικίας 8 έως 14 ετών, με τα κορίτσια να έχουν αποδειχτεί πιο καλλίφωνα, αφού στα 16 παιδιά υπάρχουν μόνο 5 αγόρια.

-Τα 5 παιδιά είναι από την Αθήνα, τα 7 μένουν στην Κύπρο, 2 στη Θεσσαλονίκη και 2 κατοικούν στην Πελοπόννησο.

-Τρία από τα παιδιά έχουν μεν γεννηθεί στην Ελλάδα, αλλά είναι παιδιά μεταναστών, δύο οικογενειών από την Αλβανία και μία από τις Φιλιππίνες.

-Οι «δάσκαλοι», Βαγγέλης Γερμανός, Γιώργος Θεοφάνους, Ευρυδίκη, Demy και η παρουσιάστρια Ντορέττα Παπαδημητρίου είναι ενθουσιασμένοι από τη συμμετοχή τους στην εκπομπή και πάρα πολύ χαρούμενοι! Κάθε ένας από αυτούς έχει 4 παιδιά στην τάξη του.

-Ο Γιώργος Θεοφάνους μετά την, όπως είπε, πολύ καλή συνεργασία που είχε με το MEGA στο «Just the two of us» δέχτηκε την πρόταση για να είναι σε αυτό το «προϊόν», όπως είπε το «Music School». Ωστόσο η συνάντησή του στο Ισραήλ με τον εμπνευστή και δημιουργό του project έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να απαντήσει θετικά, καθώς διαπίστωσε ότι πρόκειται πράγματι για ένα πρόγραμμα που σέβεται και αγαπά τα παιδιά.

-Τα γυρίσματα γίνονται στον Πολυχώρο «Αθηναΐς» με τη σκηνή που τραγουδάνε να έχει στηθεί στη «Θεατρική Σκηνή Ζωή Λάσκαρη» που βρίσκεται εκεί.

-Κάθε βδομάδα τα παιδιά ερμηνεύουν το τραγούδι που τους έχει ανατεθεί και οι 3 άλλοι «δάσκαλοι», εκτός από το δικό του «δάσκαλο», το βαθμολογούν. Οι βαθμοί που έχουν βάλει έως τώρα είναι Α, Α πλην και Β. Κι αυτό χωρίς, όπως είπαν, να έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους, αλλά λόγω των καλών ερμηνειών. Η βαθμολογία αυτή αποτελεί το 25%, ενώ το υπόλοιπο 75% καλύπτεται από καλεσμένους που έρχονται, ακούν τα παιδιά για πρώτη φορά και ψηφίζουν. Ο «καλύτερος μαθητής» λοιπόν αναδεικνύεται μετά τη… μαθηματική πράξη και κερδίζει το να τραγουδήσει ντουέτο με το δάσκαλό του.

-Μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα γυρίσματα γίνονται κάθε σαββατοκύριακο, ώστε τα παιδιά να μπορούν κατά τη διάρκεια της βδομάδας να παρακολουθούν τα μαθήματά τους στο σχολείο.

-Όποιο παιδί αποδειχθεί πιο επιμελές κατά τη διάρκεια των «σπουδών» θα είναι ο νικητής και το MEGA θέλει να του δώσει υποτροφία για ωδείο, ώστε να συνεχίσει τις σπουδές του στη μουσική.

-Στο απόσπασμα που μας πρόβαλλαν διαπιστώσαμε ότι έχει γίνει πολύ καλή επιλογή τραγουδιών, ενώ πράγματι όσα παιδιά ακούσαμε έχουν ωραίες φωνές και αξίζει να ασχοληθούν με τη μουσική, αν και εφόσον το επιθυμούν.

Αυτά είναι ορισμένα λοιπόν από όσα είδαμε, μάθαμε και διαπιστώσαμε κατά την παρουσίαση του «Music School». Τα υπόλοιπα θα τα δούμε από τον Οκτώβριο που θα ανοίξει επίσημα τις πόρτες του για τους τηλεθεατές και θα προβάλλεται δύο φορές τη βδομάδα από το MEGA.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε