Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Νάντια Μπουλέ: «Αυτή η εμμονή με τα κιλά είναι μια καταστροφική και ανθυγιεινή συνήθεια»

Νάντια Μπουλέ: «Αυτή η εμμονή με τα κιλά είναι μια καταστροφική και ανθυγιεινή συνήθεια»

Όσα δήλωσε η Νάντια Μπουλέ σε συνέντευξή της.

Η Νάντια Μπουλέ παραχώρησε συνέντευξη στο Hello! και στην Τζοβάννα Βλαχάβα και μίλησε για την απάντηση που έδινε, όταν την ρωτούσαν για το πόσα κιλά πήρε στην εγκυμοσύνη της.

Από την περίοδο της εγκυμοσύνης σου και μετά, πραγματοποιείς συχνά Q&As στον λογαριασμό σου wellb.gr στο Instagram. Μού είχε κάνει εντύπωση η απάντηση που είχες δώσει σε όσους ρωτούσαν για τα κιλά που πήρες στην εγκυμοσύνη. Θα μας αναπτύξεις την σκέψη σου γύρω από αυτό;

Ήταν αυτό που με ρωτούσαν περισσότερο όταν ήμουν έγκυος και που ακόμα και τώρα αποτελεί πολύ συχνή ερώτηση, δηλαδή πόσα κιλά πήρα. Στην εποχή όπου ζούμε, υπάρχει εμμονή με τα νούμερα -πόσα κιλά είσαι, πόσα κιλά πήρες/έχασες, πόσο χρονών είσαι, τι ύψος έχεις κ.ο.κ. Κολλά το μυαλό μας, δεν σκεφτόμαστε καθαρά, με αποτέλεσμα να εγκλωβιζόμαστε σε αριθμούς και στο τέλος να χάνουμε τον εαυτό μας.

Έχουμε εκπαιδευτεί να εστιάζουμε σε λανθασμένους στόχους αντί να μας απασχολεί τι είναι σωστό για την υγεία μας. Αυτή η εμμονή με τα κιλά είναι μια καταστροφική και ανθυγιεινή συνήθεια για όλες τις γυναίκες, ειδικά για τα νεαρά κορίτσια, που ως επί το πλείστον ταλαιπωρούνται από διατροφικές διαταραχές και ενίοτε παραπλανούνται με φωτογραφίες ή φίλτρα απ’ο το Instagram.

Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και το σημαντικό είναι να είμαστε όλες υγιείς. Δεν πρέπει να απολογούμαστε ή να κρύβουμε πράγματα που δεν εξαρτώνται από εμάς, όπως είναι η ηλικία μας, η εθνικότητά μας, το χρώμα του δέρματός μας ή η σεξουαλικότητά μας.

Όλα όσα δεν περνούν από το χέρι μας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι λόγοι να αισθανόμαστε άσχημα ή να κρυβόμαστε. Οπότε στην ερώτηση αυτή απαντούσα και απαντώ ότι πήρα όσα κιλά ταίριαζαν στον σωματότυπό μου για να είμαι υγιής και να νιώθω καλά με εμένα.

Media Τελευταίες ειδήσεις