Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Νίκη Λυμπεράκη: Πολλές φορές έχω σκεφτεί να αφήσω τη δημοσιογραφία

Νίκη Λυμπεράκη: Πολλές φορές έχω σκεφτεί να αφήσω τη δημοσιογραφία

Η Νίκη Λυμπεράκη επιστρέφει απόψε (02.10.2023) με τη «Μεγάλη Εικόνα» στο MEGA και με αφορμή την πρεμιέρα της, η δημοσιογράφος μίλησε στο «Πάμε Δανάη!». Και αποκάλυψε ότι έχει κάνει πολλές φορές τη σκέψει να τα… παρατήσει.

«Mου είχε τύχει ένας καλεσμένος πολιτικός, του οποίου το κινητό χτυπούσε διαρκώς στον αέρα και δεν το έκλεινε, μέχρι που του είπα “σηκώστε το”. Mου έχει τύχει να με προσβάλουν πολιτικοί αρκετές φορές, είτε στον αέρα είτε στις διαφημίσεις, μπορεί να είναι μία λέξη ή το ύφος», ανέφερε η Νίκη Λυμπεράκη, που σημείωσε πως «κάποιοι πολιτικοί έχουν την αίσθηση ότι οι δημοσιογράφοι υπάρχουμε για να τους διευκολύνουμε να πουν το ποίημα τους. Εγώ δεν το αντιλαμβάνομαι έτσι».

«Από πολιτικούς έχω ακούσει την απειλή “θα φύγω” επειδή έκανα μία αυτονόητη δημοσιογραφική ερώτηση», πρόσθεσε η Νίκη Λυμπεράκη.

Ερωτηθείσα για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, η γνωστή δημοσιογράφος είπε: «Λυπάμαι για εκφράσεις του όπως “το λέω 20 φορές ήρεμα”, “πείτε στο κανάλι σας”, “βρες εικόνα αν δες έχεις”. Το “αν δεν έχετε εικόνα, βρείτε εικόνα” δεν είναι ωραίο. Επίσης, η απάντηση “γουστάρω” στο “να ξεδοντιάσεις δημοσιογράφους και δικαστικούς” δεν είναι κάτι ωραίο πολιτικά». Θέλω να ελπίζω ότι εντάσσεται σε μία επικοινωνιακή στρατηγική».

Η εμπειρία με την ψυχοθεραπεία

Αν και η καταγωγή της είναι από την πανέμορφη Λευκάδα, η Νίκη Λυμπεράκη αποφεύγει να επισκεφτεί το νησί, λόγω του θανάτου του πατέρα της ο οποίος της στοίχισε. 

«Τα τελευταία χρόνια δεν πάω συχνά στη Λευκάδα, μου είναι λίγο δύσκολο λόγω της απώλειας του πάτερα μου. Όσες φορές έχω πάει είμαι λίγο μαγκωμένη. Η διαχείριση της απώλειας είναι πολύ δύσκολη, γι’ αυτό πολύ βολικά προσπαθώ να μην το φέρνω μπροστά μου. Έχω κάνει οκτώ χρόνια ψυχοθεραπεία, η οποία συνδέεται με τη διαχείριση μίας δύσκολης κατάστασης, που χρόνιζε και τελικά κατέληξε στην απώλεια», εξομολογήθηκε.

Όσο για τον γιο της Πάνο; «Είναι πια ολόκληρος άντρας. Φέτος το καλοκαίρι συνειδητοποίησα ότι μπορεί να λέει “όχι” σε όλα, έχει δική του βούληση και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Εκπλήσσεσαι πως αυτό το πλασματάκι που βγήκε από μέσα σου, ξαφνικά παίρνει μία τσάντα στον ώμο και λέει “γεια σου μαμά”». 

Μιλώντας για τον σύντροφό της, η Νίκη Λυμπεράκη είπε: «προσπαθούμε να βρούμε χρόνο για να κάνουμε πράγματα μαζί, άλλα δεν είναι εύκολο καθώς προτεραιότητα έχει το παιδί».

 

Ερωτώμενη αν έχει σκεφτεί να παρατήσει τη δημοσιογραφία, απάντησε: «Πολλές φορές έχω σκεφτεί να αφήσω τη δημοσιογραφία. Δεν έχω σχέδιο, όπου με πάει η ζωή και νιώθω καλά, πάω».

Media Τελευταίες ειδήσεις