Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

Νίκη Παλληκαράκη: Σα να άνοιξε μια κουρτίνα και βγήκαν όλα στη φόρα

Νίκη Παλληκαράκη: Σα να άνοιξε μια κουρτίνα και βγήκαν όλα στη φόρα

Όσα εξομολογήθηκε η Νίκη Παλληκαράκη για το κίνημα #metoo.

Την προσωπική της άποψη για το τσουνάμι καταγγελιών που ήρθαν στο φως μέσα από το #metoo εξέφρασε η ηθοποιός Νίκη Παλληκαράκη μιλώντας στο περιοδικό ΕΓΩ και τον δημοσιογράφο Θάνο Ξάνθο.

Υπήρξε κάποια άβολη στιγμή που έχετε ζήσει ως σήμερα στη δουλειά σας;

Όχι. Έχω βιώσει πολύ ευγενικές συμπεριφορές και από τους συναδέλφους μου και από το κοινό. Λίγο τα κοινωνικά δίκτυα με τρομάζουν, γιατί μπορεί να υπάρξουν άνθρωποι που σε προσβάλλουν και σε θίγουν αλλά με ένα μπλοκάρισμα καθαρίζεις.

Είστε από τους ανθρώπους που θα πείτε ελεύθερα την άποψη σας ή θα την μετριάσετε λόγω της αναγνωρισιμότητας;

Πάντα λέω την άποψη μου και χρεώνομαι και πολλές φορές γι’ αυτήν αλλά είναι η αλήθεια μου. Είτε είναι αρεστή είτε όχι.

Όσον αφορά το κίνημα #metoo, σας ενοχλεί που όλοι μιλούν για αυτό, ακόμη κι αν δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν;

Ναι, γιατί έχει πάρει τον δρόμο της αυτή η ιστορία. Όποιος είχε να πει κάτι το είπε. Με ενοχλεί που όλοι κάνουμε τους δικαστές και φτάνουμε να «ξεκατινιαζόμαστε». Εγώ προσωπικά δεν είπα κάτι παρ’ ότι έχω συνεργαστεί με αυτούς τους ανθρώπους. Όχι ότι απαξιώνω το #metoo, σε καμία περίπτωση, αλλά εμένα με έχει τρομάξει πολύ το γεγονός ότι από την καραντίνα και μετά υπάρχει τόσος κανιβαλισμός και τόση βία γύρω μας. Κάθε μέρα μετράμε γυναικοκτονίες και ανθρωποκτονίες. Αυτό είναι τρομερό και κάτι πρέπει να γίνει. Μοιάζει σα να άνοιξε μια κουρτίνα και βγήκαν όλα στη φόρα. Ξέρετε, δεν θεωρώ ότι η πατριαρχία είναι εύκολο πράγματα και δεν ξεπερνιέται εύκολα. Αυτό με τρομάζει και ίσως να καμωνόμασταν ότι δεν το ξέραμε.

Media Τελευταίες ειδήσεις