Κυριακή, 14 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Νικολέτα Κοτσαηλίδου: Ένιωσα ότι αν δεν το έκανα τη δεδομένη στιγμή, δεν θα το έκανα ποτέ

Νικολέτα Κοτσαηλίδου: Ένιωσα ότι αν δεν το έκανα τη δεδομένη στιγμή, δεν θα το έκανα ποτέ

“Ήταν πολύ συνειδητή η απόφαση να αποφύγω την τηλεόραση” παραδέχεται η Νικολέτα Κοτσαηλίδου.

Για την απόφαση να βρεθεί στην τηλεόραση, ύστερα από δέκα χρόνια παρουσίας στο θέατρο, μίλησε η Νικολέτα Κοτσαηλίδου στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα στη νέα της συνέντευξη.

Παρακολουθώντας την πορεία σας, διαπιστώνει κανείς ότι η τηλεόραση δεν είναι και το αγαπημένο σας μέσο. Θα μπορούσατε όλα αυτά τα χρόνια να είχατε μια πολύ πιο γρήγορη αναγνωρισιμότητα εάν επιλέγατε να κάνετε από την αρχή της καριέρα σας τηλεόραση…

Ήταν πολύ συνειδητή η απόφαση μου, τα πρώτα χρόνια μου ως ηθοποιός, να αποφύγω την τηλεόραση. Πάντοτε ήμουν πιο αφοσιωμένη στο θέατρο και ένιωθα την ανάγκη – στα πρώτα μου βήματα σε αυτόν τον χώρο -, να αποκτήσω την εμπειρία που χρειαζόμουν πριν βρεθώ αντιμέτωπη με ένα τόσο σκληρό μέσο όσο η τηλεόραση. Θέλει εμπειρία, θέλει ετοιμότητα, θέλει πολύ κόπο και πολλή δουλειά και δεν ήθελα να βγω στην τηλεόραση για να πειραματίζομαι. Ήθελα να πατήσω πιο γερά στα πόδια μου. Όταν λοιπόν ήρθε η πρόταση του Ανδρέα Μορφονιού για το σίριαλ «Πέτα τη φριτέζα» – νωρίτερα είχαμε συνεργαστεί και στην πρώτη του ταινία, την «Τζαμάικα» -, αισθάνθηκα ότι ήταν ένας σκηνοθέτης που ήξερα ήδη, άρα μπορούσα να τον εμπιστευθώ.

Όταν, μάλιστα, με ενημέρωσε για το υπόλοιπο καστ, ένιωσα ότι έπρεπε να το τολμήσω, ακριβώς γιατί θα έμπαινα σε ένα πολύ ασφαλές περιβάλλον. Δουλεύοντας ήδη δέκα χρόνια στο θέατρο, σκέφτηκα ότι αν δεν το έκανα τη δεδομένη χρονική στιγμή με τον Ανδρέα, ποτέ δεν θα το έκανα. Ευχαριστώ πολύ, λοιπόν, τον Ανδρέα για αυτή την ευκαιρία.

Η σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» έχει αγαπηθεί πολύ, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι 2,5 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν τα πρώτα δέκα επεισόδια στο ERTFLIX. Είναι πολύ σημαντικό ότι έκανε αυτή την καταγραφή στην ελληνική κοινωνία. Ως μέρος αυτής της δουλειάς, πως το βιώνετε;

Είμαι πολύ χαρούμενη και πολύ συγκινημένη που μια τόσο άρτια σειρά βρίσκει ανταπόκριση. Δικαίως έχει αυτή την τηλεθέαση. Μόνο χαρά, ευλογία και ευγνωμοσύνη νιώθω που αποτελώ μέρος αυτής της δουλειάς. Θεωρώ ότι τέτοιες προσπάθειες είναι υπέροχο όταν τις αγκαλιάζει οπ κόσμος. Έχει ένα συγκλονιστικό σενάριο, το οποίο πραγματεύεται θέματα που δεν αγγίζουμε εύκολα στην ελληνική τηλεόραση, εξαιρετικούς ηθοποιούς, ένα εκπληκτικό συνεργεία και φανταστικούς σκηνοθέτες.

Media Τελευταίες ειδήσεις