Παρασκευή, 24 Μαΐ
22oC Αθήνα

Νίκος Γκέλια: Η αλβανική μου ταυτότητα με έχει βοηθήσει σε κάποια πράγματα

Νίκος Γκέλια: Η αλβανική μου ταυτότητα με έχει βοηθήσει σε κάποια πράγματα

Άμα κάπου έχω δει πόρτες να κλείνουν λόγω της καταγωγής μου, το έχω ξεχάσει” εξηγεί ο Νίκος Γκέλια.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Νίκος Γκέλια στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο όπου και μίλησε για την Αλβανική του καταγωγή και τα πρώτα επαγγελματικά βήματα στην Ελλάδα.

“Είναι πολύ φιλόξενος λαός η Ελλάδα, όλοι οι Έλληνες είναι πολύ φιλόξενοι και εγκάρδιοι.

Επίσης, συναισθηματικά θα σε αγκαλιάσουν αλλά αυτό έχει και την άλλη πλευρά του νομίσματος που έχει και το κομμάτι της ξενοφοβίας.

Γιατί είναι και ένας λαός ο οποίος είναι σταυροδρόμι και πάντα περνάνε λαοί από εδώ, πάντα υπήρχε αυτό το κομμάτι, οπότε όσο ανοιχτός είσαι άλλο τόσο μπορεί να είσαι και καχύποπτος ή με κάποιες ρατσιστικές διαθέσεις” τόνισε, αρχικά, ο νεαρός ηθοποιός από το “Μαύρο Ρόδο” του MEGA.

“Άμα κάπου έχω δει πόρτες να κλείνουν λόγω της καταγωγής μου, το έχω ξεχάσει. Είναι ένας τρόπος να προφυλάσσει ο εαυτός μου τον εαυτό μου τον ίδιο οπότε κάνει αυτή τη διαγραφή της κακής μνήμης για να μπορέσει να προστατεύσει, λίγο, την ψυχή του. Ίσα ίσα που θα πω κιόλας ότι με έχει βοηθήσει σε κάποια σημεία.

Το φιλμ “Xenia” για παράδειγμα δεν θα το έπαιρνα ποτέ αν δεν ήμουν Αλβανός μετανάστης, δεύτερης γενιάς, και ηθοποιός.

Ήταν τέτοιο το σενάριο και ο Πάνος Κούτρας έψαχνε ακριβώς αυτό, γιατί δεν ήθελε Έλληνα αλλά Αλβανό” συμπλήρωσε, επίσης, ο Νίκος Γκέλια στην ψυχαγωγική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.

Media Τελευταίες ειδήσεις