Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Νίκος Κουρής: Είμαι τώρα 37 χρονιά διαβητικός και είναι ένα μικρό εμπόδιο

Νίκος Κουρής: Είμαι τώρα 37 χρονιά διαβητικός και είναι ένα μικρό εμπόδιο

“Δεν πειράζει αν δεν είσαι τέλειος” υπογραμμίζει, μέσα σε όλα, ο Νίκος Κουρής.

Για την καθημερινότητα με τον διαβήτη, την οποία και βιώνει εδώ και 37 χρόνια, μίλησε ο ηθοποιός Νίκος Κουρής στην κάμερα της εκπομπής “Ζήσε αλλιώς” το απόγευμα της Πέμπτης (04.05.2023) στον ΑΝΤ1.

«Διαγνώστηκα με διαβήτη όταν ήμουν σχεδόν 13 χρονών. Είχα πάρα πολύ μεγάλη δίψα, είχα πολύ μεγάλη κόπωση, ήμουν πάρα πολύ κοντός, ήμουν πάρα πολύ καχεκτικός. Όταν μου είπαν για πρώτη φορά ότι θα κάνω ενέσεις ινσουλίνης σε όλη την ζωή μου σοκαρίστηκα.

Έχω περάσει από φάσεις που δεν του έδινε καμία σημασία, έχω περάσει από φάσεις πολύ βαθιάς κατάθλιψης έχω περάσει από φάσεις παραίτησης» τόνισε, αρχικά, ο Νίκος Κουρής.

«Είμαι τώρα 37 χρονιά διαβητικός και είναι ένα μικρό εμπόδιο που θέλει μια διαχείριση. Όχι αψήφιστα, αλλά να του δώσεις την προσοχή που του αναλογεί και θέλει και χιούμορ και να μην το παίρνεις και πολύ στα σοβαρά. Δεν πειράζει αν το ζάχαρο ανεβοκατεβαίνει, δεν πειράζει αν δεν έχεις την τέλεια γλυκοζυλιωμένη, δεν πειράζει αν δεν είσαι τέλειος.

Θέλω δηλαδή να πω ας χαλαρώσουμε λίγο, ας φροντίζουμε το ζάχαρο μας για να έχουμε μια καλή ποιότητα ζωής και μια ηρεμία. Για μένα το πιο σημαντικό στο ζάχαρο είναι αυτή η σταθερότητα. Αν αγχωθείς, ανεβαίνει το ζάχαρο. Αν στεναχωρηθείς, ανεβαίνει το ζάχαρο.

 

Αν πονάς σωματικά ή ψυχικά, ανεβαίνει το ζάχαρο” συμπλήρωσε, επίσης, ο Νίκος Κουρής στην εκπομπή της Σοφίας Αλιμπέρτη στον ΑΝΤ1.

Media Τελευταίες ειδήσεις