Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ο Άκης Πετρετζίκης δίπλα στα παιδιά για την “Αποστολή”

Ο Άκης Πετρετζίκης δίπλα στα παιδιά για την “Αποστολή”

Άφησε τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του και βρέθηκε δίπλα σε παιδιά βιώνοντας, όπως ο ίδιος τόνισε, μία καταπληκτική εμπειρία. Ο λόγος για τον Άκη Πετρετζίκη που την προηγούμενη βδομάδα βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ στο Μοσχάτο.

Το ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ Κ.Δ.Α.Π. Μοσχάτου, λειτουργεί από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την «Αποστολή», από τον Νοέμβριο του 2013 και παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, σιτίζονται, μελετούν, επιμορφώνονται και ψυχαγωγούνται σε ένα ζεστό σπιτικό.
 

 
Το καλοκαιρινό πρόγραμμα του ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ φιλοξένησε και φέτος στις εγκαταστάσεις του περισσότερα από 360 παιδιά σε τρεις 15νθήμερες περιόδους. Την προηγούμενη βδομάδα λοιπόν ο Άκης Πετρετζίκης βρέθηκε στις εγκαταστάσεις και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από τους υπευθύνους αλλά και να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά: να δώσει μαθήματα μαγειρικής στα παιδιά που φιλοξενούνται στο κέντρο. Τα παιδιά δεν τον άφηναν να φύγει αλλά κι εκείνος δεν έλεγε να ξεκολλήσει!
 

 
Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι της «Αποστολή» ο πρώτος Έλληνας master chef απάντησε αμέσως θετικά στην πρόσκλησή τους να επισκεφθεί το ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ χωρίς να διστάσει ούτε μία στιγμή. «Μας είπε ποιες ήταν οι πιο πιθανές ημερομηνίες, σύμφωνα με το πρόγραμμά του και αποδείχθηκε απολύτως συνεπής. Ήρθε κεφάτος και γελαστός με τους θαυμάσιους συνεργάτες του, ήταν εγκάρδιος και ομιλητικός με όλους και αφιέρωσε γενναιόδωρα το χρόνο του, φτιάχνοντας μια εύκολη συνταγή για σοκολατένια, πολύχρωμα τρουφάκια που τα έπλασε μαζί με τα παιδιά γελώντας, παίζοντας και τραγουδώντας. Ο Άκης μας “έκλεψε” τις καρδιές. Τα πιο ζεστά ευχαριστώ!», τόνισαν χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι τους υποσχέθηκε ότι σύντομα θα ξανάρθει.
 

 
Οι υπεύθυνοι του ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ μάλιστα είπαν για την επίσκεψη του Άκη Πετρετζίκη στο χώρο τους ότι «Η έμφυτη ευγένεια, ο πλούτος των συναισθημάτων του και η γενναιοδωρία με την οποία τα μοιράστηκε με τα παιδιά, μας έφερε στο νου μια αισιόδοξη σκέψη: Ναι, η νέα γενιά αυτού του τόπου, θα φτιάξει έναν καλύτερο κόσμο»!
 

 
Τελειώνοντας την επίσκεψη του εκεί τα παιδιά, ανταποδίδοντας την χαρά που τους προσέφερε, χάρισαν στον Άκη τα δικά τους ξεχωριστά δώρα που τον συγκίνησαν: δύο ζωγραφισμένες κουτάλες από τα μικρά παιδιά  κι έναν πίνακα με … μαγειρικό θέμα και πολλά ζωηρά χρώματα, που φιλοτέχνησαν τα μεγαλύτερα.
 

 
Ο γνωστός σεφ δήλωσε ενθουσιασμένος για την επίσκεψή του εκείνο το πρωινό γράφοντας στο βιβλίο επισκεπτών του ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ πως «Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία για όλους μας. Σας ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση κι εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ο Θεός να σας δώσει δύναμη για το υπέροχο έργο σας. Με αγάπη Άκης Πετρετζίκης»!
 

 
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα το ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ επισκέφθηκε και η σημαντικότερη εν ζωή Ελληνίδα ποιήτρια Κική Δημουλά η οποία είχε δηλώσει χαρακτηριστικά  ότι «βίωσα το ωραιότερο απόγευμα της ζωής μου», ενώ στο παρελθόν το συγκεκριμένο χώρο έχουν επισκεφθεί μεταξύ άλλων ο Αντώνης Ρέμος και ο Μιχάλης Κουινέλης των Stavento. Οι υπεύθυνοι της «Αποστολή» έχουν ήδη συζητήσει και με άλλους έλληνες καλλιτέχνες και δημιουργούς για να επισκεφθούν το ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ και να περάσουν λίγες ώρες με τα παιδιά.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε