Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ο Αντώνης Κανάκης μιλά στο Newsit για την προσφορά του κόσμου

Ο Αντώνης Κανάκης μιλά στο Newsit για την προσφορά του κόσμου

Πριν από έναν χρόνο μέσα από τον ΑΝΤ1 προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Immersion» που είχε φτιάξει ο Αντώνης Κανάκης.

Η προσφορά των τηλεθεατών ήταν μεγάλη και τα κέρδη από το ντοκιμαντέρ διατέθηκαν για τη δημιουργία σημαντικών έργων της περιοχής, όπως η κατασκευή ενός σχολείου και ενός πηγαδιού. Τον Οκτώβριο του 2013 μάλιστα, 28 Έλληνες Ανάδοχοι παιδιών, ταξίδεψαν σε μια ειδική αποστολή της Action Aid στη Σιέρα Λεόνε για να συμμετάσχουν και οι ίδιοι στο χτίσιμο του σχολείου και την κατασκευή του πηγαδιού. Το ταξίδι και ολόκληρη η αποστολή της ομάδας καταγράφηκαν αυτή τη φορά στο νέο ντοκιμαντέρ του Αντώνη Κανάκη σε συνεργασία με την Action Aid, το οποίο έχει τον τίτλο «One Love Team», καθώς πήρε το όνομά του από την ομάδα των 28 Αναδόχων.


Μιλώντας με τον Αντώνη Κανάκη για το ντοκιμαντέρ, μου είπε

«Το “One Love Team” είναι ουσιαστικά μια φυσική συνέχεια του περσινού “Immersion”. Είναι κι αυτό μια ιδιαίτερα προσεγμένη κινηματογραφική δουλειά, η οποία μεταφέρει μέσα από τα μάτια δυτικών ανθρώπων τη μέση πραγματικότητα του τρίτου κόσμου. Τα μάτια αυτή τη φορά ανήκουν σε 28 έλληνες εθελοντές, οι οποίοι άφησαν δουλειές και σπίτια, πλήρωσαν από την τσέπη τους τα έξοδα του ταξιδιού και πήγαν σε ένα από τα φτωχότερα μέρη του πλανήτη, όπου βοήθησαν στο χτίσιμο του σχολείου και του πηγαδιού. Με συγκινούν και τους ευχαριστώ πολύ για όλα. Όπως και τους χιλιάδες έλληνες που μετά το περσινό “Immersion” οι προσφορές τους βελτίωσαν τη ζωή 1,2 εκατομμυρίων ανθρώπων στον τρίτο κόσμο, ένα συγκλονιστικό νούμερο! Ελπίζω ότι και φέτος με το “One Love Team” θα έχουμε τις ίδιες μαγικές συνέπειες».


Απόψε, στις 22:15, λοιπόν ο ΑΝΤ1 προβάλλει το ταξίδι της «One Love Team» στη Σιέρα Λεόνε. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει όσα έγιναν με τη συνδρομή του κόσμου που ευαισθητοποιήθηκε μετά την προβολή του πρώτου ντοκιμαντέρ δια χειρός Αντώνη Κανάκη.


Κι αυτό το ταξίδι είναι γεμάτο εικόνες και συναισθήματα και είναι σίγουρο ότι μετά από αυτό θα υπάρξουν αρκετοί που θα θελήσουν να βοηθήσουν και πάλι το έργο της Action Aid, προσφέροντας σε αυτούς που έχουν ανάγκη!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε