Πέμπτη, 30 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος με τις «Γειτονιές στο πιάτο» στη Μεταμόρφωση

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος με τις «Γειτονιές στο πιάτο» στη Μεταμόρφωση

Η Μεταμόρφωση είναι μια γειτονιά όμορφη, με ανοιχτούς δρόμους και πολύ πράσινο, μια όαση ηρεμίας δίπλα στη πολύβουη Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας.

Για πολλά χρόνια παρέμεινε ένα χωριό που ακολουθούσε με πολύ αργούς ρυθμούς την ανάπτυξη της Αττικής. Σήμερα πια έχει εξελιχθεί, σε μια ήσυχη και χαλαρή συνοικία της Αθήνας στην οποία θα μας ξεναγήσει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος με τις «Γειτονιές στο πιάτο» αυτή την Κυριακή (30.04.2023) στις 17.45 στον ΣΚΑΪ.

Πρώτη στάση της περιήγησής του το «Βιετνάμ», ένα ιδιαίτερο μεζεδοπωλείο, φόρος τιμής στη δεκαετία του 80, με σπεσιαλιτέ τα κρέατα και χαλαρή ατμόσφαιρα. Εδώ όλα είναι δρόμος!

Στη συνέχεια, η μυρωδιά του φρεσκοψημένου καφέ, θα οδηγήσει τον Δημήτρη Σκαρμούτσο στο «Adam’s», ένα κλασσικό συνοικιακό καφεκοπτείο στο οποίο πλέον, εκτός από καφέ, μπορείς να βρεις και μια μεγάλη ποικιλία ξηρών καρπών.

Ακολουθεί μια γρήγορη στάση στον «Χρηστάρα» για χοιρινό γύρο που φτιάχνεται κάθε μέρα στο μαγαζί, με σωστή αναλογία κρέατος και λίπους για να είναι όσο πρέπει ζουμερός και ξεροψημένος.

Η βόλτα στη Μεταμόρφωση ολοκληρώνεται με το εστιατόριο «Γίδι», του Βασίλη Ακριβού. Ο Βασίλης είναι γνωστός στο γαστρονομικό χώρο για τα πολύ όμορφα και προσεγμένα μαγαζιά του που χρησιμοποιούν άρτια πρώτη ύλη. Το «Γίδι» είναι κάτι ανάμεσα σε παραδοσιακή χασαποταβέρνα και steak house. Η… υποδοχή γίνεται με αντικρυστό στην πυρά ενώ μέσα περιμένουν επιλογές από παλαιωμένες μπριζόλες ωρίμανσης και πολλά άλλα.

 

Επιστρέφοντας στο στούντιο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει δύο απολαυστικές συνταγές: τηγανιά λουκάνικο με ρεβίθια και παέγια θαλασσινών με φιδέ.

Media Τελευταίες ειδήσεις