Παρασκευή, 17 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος με τις «Γειτονιές στο πιάτο», στην Πεύκη

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος με τις «Γειτονιές στο πιάτο», στην Πεύκη

Στην Πεύκη, μια συνοικία που πήρε το όνομά της από τον φυσικό της πλούτο και τα αμέτρητα πεύκα, μας ξεναγεί σήμερα (02.07.2023, 17.45), ο Δημήτρης Σκαρμούτσος με τις «Γειτονιές στο Πιάτο».

Κάτι που λίγοι γνωρίζουν για την Πεύκη είναι πως η παλαιότερη ονομασία της είναι Μαγκουφάνα. Είναι μία γειτονιά με πολλούς γαστρονομικούς θησαυρούς να ανακαλύψεις.

Το «Καφενείο Σπυρίδης» αποτελεί την πρώτη στάση στην περιοχή, μια σπάνια περίπτωση οικογενειακού παραδοσιακού καφενείου με παραδοσιακές συνταγές για μεζέδες, σε ένα χώρο ζεστό και νοσταλγικό με πρωταγωνιστή τον ελληνικό καφέ.

Γεμάτη γλύκα η επόμενη στάση στο «La Mole» που άνοιξε ο Μάρκο. Ήρθε στην Ελλάδα από την Ιταλία πριν από χρόνια και έδωσε στο ζαχαροπλαστείο του το όνομα του διάσημου πύργου του Τορίνο. Εξαιρετικά ιταλικά γλυκά, χειροποίητο παγωτό και το κορυφαίο και παραδοσιακό panettone.

Στην πρωτοποριακή περιοχή του Ηλιακού Χωριού βρίσκεται ο «Νότης» με πεντανόστιμο φαγητό και πολλές ιστορίες! Ο Νότης και ο Μουσταφά ετοιμάζουν και σερβίρουν εξαιρετικά σουβλάκια σε χειροποίητες πίτες, γιαουρτλού κεμπάπ και άλλες νοστιμιές.

Η περιήγηση του Δημήτρη Σκαρμούτσου στην Πεύκη κλείνει με μία στάση στο «Κοτέτσι», ένα μουσικό παντοπωλείο με μενού βασισμένο σε ελληνικά προϊόντα όπως τηγανιά απάκι με μανιτάρια ή στραπατσάδα με σύγκλινο Μάνης.

  

Επιστρέφοντας στο στούντιο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μαγειρεύει για τα μάτια μας μόνο: σουφλέ λαχανικών με ψητό κοτόπουλο και tortillas με καγιανά και σύγκλινο.

Media Τελευταίες ειδήσεις