Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ο Διονύσης Τσακνής για την εκπομπή του Γιάννη Μπέζου στην ΕΡΤ

Ο Διονύσης Τσακνής για την εκπομπή του Γιάννη Μπέζου στην ΕΡΤ

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες από δημοσιεύματα που θέλουν σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο η ΕΡΤ να δίνει εκπομπή στον Γιάννη Μπέζο η οποία κοστίζει 50 χιλιάδες ευρώ το επεισόδιο.

Ωστόσο η αλήθεια είναι διαφορετική και πιο… φτηνή, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή που μάλιστα… θυμίζει την απόφαση για το κοστολόγιο της εκπομπής που έχει δημοσιευθεί στη Διαύγεια.

 

Σε ανακοίνωση λοιπόν της ΕΡΤ αναφέρεται ότι:

“Σε ερώτηση σχετικά με την εκπομπή «Μιλώντας για το θέατρο», ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πλέον γνωστό, ότι η παραπληροφόρηση, αποτελεί περίπου εθνικό σπορ. Από άγνοια, ή από διατεταγμένη υπηρεσία, δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Και το αποτέλεσμα, δηλητηριώδες πάντα, δυστυχώς, δεν ανατρέπεται, όσο κι αν παραθέσει κανείς τα αληθή γεγονότα. Η ζημιά έχει συντελεστεί.

Η εκπομπή που παρουσιάζει ο Γιάννης Μπέζος κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο 40 – 50.000 ευρώ, ανά επεισόδιο (αναλόγως του πόσο ευφάνταστος είναι ο τηλεοπτικός παρουσιαστής, ή ο συντάκτης κάποιου άρθρου σε εφημερίδα ή ιστότοπο).

Η αλήθεια τώρα, όπως φαίνεται και στη Διαύγεια με ημερομηνία 6/4/2016 και αρ. Πρωτοκόλλου 1087:

Η εκπομπή «ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ», δώδεκα επεισοδίων με παρουσιαστή τον κύριο Γιάννη Μπέζο, έχει συνολικό κόστος, 90.240 ευρώ, άρα κόστος ανά επεισόδιο 7.520 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος κάτοχος διδακτορικού στη θεωρία των αριθμών, για να αντιληφθεί τη διαφορά ανάμεσα στις 50.000 και στις 7.520. Και μιλώντας για το συγκεκριμένο ποσό, αναφερόμαστε στο συνολικό κόστος ανά εκπομπή και όχι στην αμοιβή του συγκεκριμένου ηθοποιού – παρουσιαστή»”.

Έτσι λοιπόν ο Πρόεδρος της ΕΡΤ… θυμίζει το αληθινό κοστολόγιο της εκπομπής που είναι 7.520 ευρώ κι όχι 50 χιλιάδες όπως αναφέρονταν σε δημοσιεύματα. Πάντως, να σημειώσουμε ότι τα χρήματα είναι σε λογικά πλαίσια για την παραγωγή μίας εκπομπής. Βέβαια αν η συγκεκριμένη τα… δικαιολογεί ή όχι θα το δούμε όταν θα βγει στον αέρα…!

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε