Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ο… μαραθώνιος των πρωινών!

Ο… μαραθώνιος των πρωινών!

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, ή… κάθε τέλος του μήνα, κάποιοι κλαίνε, ενώ κάποιοι άλλοι γελάνε.

Βέβαια η κούρσα για την τηλεθέαση είναι μαραθώνιος, αλλά οι «δρομείς» έχουν διανύσει κάτι παραπάνω από τη μέση της διαδρομής, οπότε μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματα.

Όπως φαίνεται λοιπόν, τον προηγούμενο μήνα, τον Φεβρουάριο, ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά τερμάτισαν και πάλι πρώτοι, αφήνοντας αρκετά πίσω τους βασικούς, ως προς τη θεματολογία, αντιπάλους τους, τον Πέτρο Κωστόπουλο με την Τζένη Μπαλατσινού. Συγκεκριμένα «Το πρωινό» σημείωσε 34,8% μέσο όρο στο γενικό σύνολο, ενώ η ψυχαγωγική εκπομπή του MEGA, το «Πρωινό Mou», έκανε 19,3%.

Η «ψαλίδα» της μεταξύ τους διαφοράς, των 15,5 μονάδων, κλείνει στο «δυναμικό κοινό», δηλαδή στους τηλεθεατές ηλικίας 15 έως 44 ετών, αλλά παραμένει ακόμα μεγάλη, αφού είναι 10,5 μονάδες. Ωστόσο όπως φαίνεται οι ψυχαγωγικές εκπομπές κερδίζουν το μεγαλύτερο μέρος του τηλεοπτικού κοινού, καθώς οι ενημερωτικές που μεταδίδονται εκείνη την ώρα στο δυναμικό κοινό δίνουν μάχη για να κρατηθούν σε… διψήφια νούμερα, ενώ όμως, στο γενικό σύνολο, αυτός που κερδίζει τους περισσότερους τηλεθεατές είναι ο Γιώργος Αυτιάς. Αν και η εκπομπή του, το «Magazino», στον ΣΚΑΪ μεταδίδεται μόνο μία ώρα φαίνεται ότι στη συχνότητά του ΣΚΑΪ μπαίνουν τηλεθεατές για την εκπομπή του, αφού καταφέρνει να ανεβάσει το μέσο όρο κατά 3 ομάδες από την εκπομπή «Τώρα» με την Άννα Μπουσδούκου. Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι στο γενικό σύνολο ο Αυτιάς σημειώνει υψηλότερες τηλεθεάσεις και από την Πόπη Τσαπανίδου, αφού η εκπομπή της «Live U» στο STAR βρίσκεται 1,1 μονάδες πίσω του.

Αναλυτικά οι μέσοι όροι τηλεθέασης τον Φεβρουάριο για τις εκπομπές που προβάλλονται στη ζώνη 10:00 έως 13:00 στο γενικό σύνολο, αλλά και στο δυναμικό κοινό, είναι οι εξής:

Εκπομπή- Σταθμός Μ.Ο. Γενικό Σύνολο Μ.Ο. Δυναμικό Κοινό
Το Πρωινό – ΑΝΤ1 34,8 32,8
Πρωινό Mou-Mega 19,3 22,3
Live U – Star 11,8 9,6
Τώρα – ΣΚΑΙ 9,2 8,9
Magazino – ΣΚΑΙ 12,7 8

Τέλος, αξίζει να αναφέρω ότι εκτός από το «ραβασάκι» του Φεβρουαρίου, είναι ενδιαφέρον και το τι τηλεθεάσεις έχουν σημειώσει οι δύο ψυχαγωγικές εκπομπές, από την αρχή του «μαραθωνίου» έως σήμερα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen, «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά σημειώνει 32,5% στο γενικό σύνολο και 32,3 στο δυναμικό κοινό, ενώ το «Πρωινό Mou» με τον Πέτρο Κωστόπουλο και την Τζένη Μπαλατσινού 20,5% και 22,5%, αντίστοιχα. Βέβαια ο «μαραθώνιος» θα συνεχίσει για τους επόμενους 4 μήνες, αλλά μάλλον είναι δύσκολο να ανατραπεί το αποτέλεσμα…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε