Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ο «Νόμος της σιωπής» και το «άβατο»

Ο «Νόμος της σιωπής» και το «άβατο»

Έχουν περάσει 16 χρόνια από το φονικό σεισμό των 5,9 ρίχτερ στην Αθήνα αλλά γύρω στους 5.000 ανθρώπους εξακολουθούν να ζουν σε λυόμενα, στο χώρο φιλοξενίας δίπλα από το στρατόπεδο Καποτά.

Ορισμένοι από αυτούς όμως, φαίνεται ότι όχι μόνο έχουν… βολευτεί μένοντας εκεί χωρίς να έχουν οικονομική ανάγκη, αλλά εκμεταλλεύονται το «άβατο» της περιοχής για να κάνουν τις παράνομες δοσοληψίες τους με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ζουν υπό το κράτος του φόβου.

Κάποιοι αποφασίζουν να «σπάσουν» τη σιωπή τους και να μιλήσουν στον Αντώνη Σρόιτερ που κάνει «Αυτοψία» και η κάμερα της εκπομπής του ALPHA καταγράφει σοβαρές καταγγελίες. «Τα σπίτια εδώ δεν είναι κανενός ιδιοκτησία αλλά αλλάζουν χέρια πάνω και κάτω από το τραπέζι, αναλόγως πόσο θέλει να το πουλήσει ο καθένας. Οι τιμές ξεκινάνε από 600 ευρώ και φτάνουν και τις 5.000 ευρώ. Αρχικά εδώ ήταν σεισμόπληκτοι και μετά μπήκαν άνθρωποι που δεν έχουν ανάγκη. Είναι εδώ για να μην πληρώνουν τίποτα. Εδώ μέσα είναι “άβατο”, η Αστυνομία μπαίνει όποτε το θυμηθεί. Βλέπεις αμάξι που στοιχίζει 200.000 ευρώ. Δεν έχει ανάγκη αυτός ο άνθρωπος να ζει εδώ. Αυτό σημαίνει ότι έχει σεβαστό εισόδημα. Φταίνε αυτοί που τον άφησαν να μείνει εδώ! Και όπλα παίζουν εδώ, όπως παίζουν παντού αλλά εδώ είναι πιο εύκολο να μπουν και να βγουν ….», τονίζει ο Τάσος Σαχσανίδης ένας από τους ενοίκους των λυόμενων.

Για όσα βιώνει στον καταυλισμό μιλά στην εκπομπή και ο Δημήτρης Αηδονόπουλος λέγοντας «Φυλαγόμαστε για τα παιδιά μας για να μην ενοχλήσουμε και να μην μας ενοχλήσουν. Ο Νόμος της σιωπής! Υπάρχουν ορισμένοι εδώ που έρχονται και κάνουν τη δουλειά τους και φεύγουν. Έχουμε μάθει να ζούμε με αυτά. Βλέπε άκου και μη μιλάς για να μπορέσεις να ζήσεις εδώ μέσα», ενώ τονίζει ότι «τα παιδιά μου στις 9 το αργότερο είναι μέσα στο σπίτι. Δεν θέλω να βλέπουν τα όσα γίνονται στα στενά…»!

Απόψε, στις 23:45, ο Αντώνης Σρόιτερ κάνει «Αυτοψία» στο χώρο φιλοξενίας σεισμοπλήκτων καταγράφοντας σοβαρές καταγγελίες για όπλα, ναρκωτικά και πορνεία. Στην κάμερα του ALPHA αποτυπώνεται η αγωνία των κατοίκων που φοβούμενοι για τη ζωή τους γίνονται σιωπηλοί μάρτυρες παράνομων πράξεων, χωρίς να έχουν βοήθεια από τις Αρχές που ίσως και να γνωρίζουν, αλλά δεν επεμβαίνουν για τους… δικούς τους λόγους!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε