Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ο Τόμας δυστυχώς “έφυγε”, αλλά…

Ο Τόμας δυστυχώς “έφυγε”, αλλά…

Χθες το βράδυ, ο ΑΝΤ1 πρόβαλλε ένα ακόμα επεισόδιο από το «Κράτα γερά» το τηλεπαιχνίδι που παρουσιάζει ο Γιώργος Λιανός.

Στο τηλεπαιχνίδι αυτό λαμβάνουν μέρος δύο ζευγάρια, αποτελούμενες από έναν celebrity και κάποιον παίκτη που έχει επιλεγεί από τους εκατοντάδες πολίτες που δήλωσαν συμμετοχή και διαγωνίζονται σε πέντε διαφορετικές δοκιμασίες, ενώ η νικήτρια ομάδα κερδίζει χρηματικό έπαθλο. Τα χρήματα αυτά τα μοιράζονται τα δύο μέλη της νικητήριας ομάδας, ο μεν παίκτης τα παίρνει ο ίδιος, ενώ τα χρήματα που κερδίζει ο celebrity δίνονται σε φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα στο Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Αγκαλιά»!

Στο επεισόδιο που πρόβαλλε χθες το βράδυ ο ΑΝΤ1 διαγωνίζονταν λοιπόν η Χριστίνα Παππά και ο Τόμας Πρωτόπαπας που «έφυγε» πρόωρα. Σήμερα λοιπόν υπήρξαν ορισμένα αρνητικά σχόλια επικρίνοντας την απόφαση του ΑΝΤ1 να προβάλλει το επεισόδιο στο οποίο εμφανιζόταν και διαγωνιζόταν ο ηθοποιός. Θα μου πείτε δικαίωμα του καθενός είναι να εκφράζει την άποψή του. Ωστόσο, αξίζει να σημειώσω, ακόμα και με κίνδυνο να κατηγορηθώ ότι υποστηρίζω το κανάλι του Αμαρουσίου, πως μου προξένησε εντύπωση που οι «κατήγοροι» αυτοί δεν είχαν εκφράσει τις ίδιες αντιρρήσεις όταν το MEGA αποφάσισε να προβάλλει τα άπαιχτα επεισόδια της σειράς «Βασιλιάδες» στην οποία πρωταγωνιστούσε και ο Τόμας.

Σε αυτή την περίπτωση όμως, να σημειώσω, με κίνδυνο να κατηγορηθώ ότι αυτή τη φορά υποστηρίζω και το MEGA, δεν θα μπορούσε μία ελληνική σειρά να παραμείνει στο συρτάρι ενός καναλιού, έστω κι αν ένας από τους πρωταγωνιστές της έχει «φύγει» από τη ζωή. Γιατί, με κίνδυνο να κατηγορηθώ τώρα ότι υποστηρίζω και όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, πολλές σειρές και ταινίες δεν θα προβάλλονταν στην τηλεόραση όλου του κόσμου.

Ίσως βέβαια κάποιος υποστηρίξει ότι η συγκεκριμένη εκπομπή, δηλαδή το «Κράτα γερά», δεν πρόβαλλε το καλλιτεχνικό έργο του Τόμας, αλλά τον παρακολουθούσαμε σε κάποια δοκιμασία. Με την ίδια λογική λοιπόν οι «κατήγοροι» θα έπρεπε να αναλογιστούν ότι συνεχώς στην τηλεόραση, παγκοσμίως και όχι μόνο στην εγχώρια, προβάλλονται συνεντεύξεις και αποσπάσματα προσώπων που έχουν «φύγει»!

Εν κατακλείδι, όχι μόνο δεν μπορώ να καταλάβω τις προθέσεις ορισμένων «κατηγόρων», αλλά μου προξενεί εντύπωση το ότι κανείς δεν αναφέρει ότι για το συγκεκριμένο επεισόδιο ο ΑΝΤ1 δεν είχε προβάλλει ούτε τρέιλερ για να το διαφημίσει, όπως κάνει με τα υπόλοιπα επεισόδια του τηλεπαιχνιδιού. Στο σημείο αυτό δε, οφείλω επίσης να αναφέρω ότι γνωρίζω αρκετές ημέρες για την προβολή του συγκεκριμένου επεισοδίου, αφού είχα γράψει και παλαιότερα για τον προβληματισμό στελεχών του ΑΝΤ1 για το αν θα έπρεπε να προβάλλουν το επεισόδιο με τον Τόμας.

Να τονίσω όμως, ότι γνωρίζω πολύ καλά ότι στέλεχος της εταιρείας παραγωγής μίλησε πριν από αρκετό καιρό με πρόσωπο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του Τόμας ενημερώνοντάς τον για την πρόθεσή τους να προβάλουν το επεισόδιο και το οποίο δεν είχε φέρει καμία αντίρρηση. Δικαιολογημένα κατ΄εμέ, αφού η προβολή του επεισοδίου όχι μόνο δεν ήταν ασέλγεια στη μνήμη του Τόμας, αλλά αντίθετα, θεωρώ ότι έπρεπε, αφού ο Τόμας μέσα από αυτή την τηλεοπτική εμφάνισή του είχε προσπαθήσει να κερδίσει χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό και δεν αποσκοπούσε στην προσωπική του προβολή.

Βέβαια, ίσως θα έπρεπε να είχε «κοπεί» ένα μικρό έστω κομμάτι που έδειχνε τον Τόμας να υποφέρει από τη δοκιμασία, αλλά κι αυτό μπορεί κάποιος να πει ότι ήταν κάτι που έγινε και η προβολή του δεν ήταν ασέλγεια!

Συμπέρασμα; Ναι, παρακολούθησα το επεισόδιο, είδα τον Τόμας, που δεν τον είχα γνωρίσει προσωπικά όσο ζούσε, να προσπαθεί να κερδίσει σε ένα τηλεπαιχνίδι για να προσφέρει σε έναν φιλανθρωπικό σκοπό. Και μπορεί δυστυχώς να «έφυγε», αλλά χαίρομαι που υπήρξε ανάμεσά μας!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε