Δευτέρα, 20 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης για το metoo: «Δεν το φανταζόμουν ποτέ»

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης για το metoo: «Δεν το φανταζόμουν ποτέ»

«Δεν πρέπει να πατάμε πάνω στην εξουσία μας για να εκβιάσουμε ανθρώπους», λέει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

Συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ και τη Νάντια Αδαμοπούλου έδωσε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Ο γνωστός ηθοποιός απάντησε, μεταξύ άλλων, και για το ελληνικό #metoo.

Θα ήθελα να σχολιάσετε το ελληνικό #metoo. Φανταζόσασταν ποτέ ότι θα συνέβαινε αυτό;

Όχι, δεν το φανταζόμουν ποτέ, γιατί δεν είχα καταλάβει ποτέ την υπερβολή του προβλήματος. Με ενοχλεί πάρα πολύ η κακή χρήση της εξουσίας. Δεν σημαίνει ότι επειδή έχω εξουσία, μπορώ να κάνω ότι θέλω. Είμαστε άνθρωποι και πρέπει να σεβόμαστε και τον άντρα και τη γυναίκα. Δεν πρέπει να πατάμε πάνω στην εξουσία μας για να εκβιάσουμε ανθρώπους. Αυτό πραγματικά δηλητηριάζει όλη την ανθρώπινη κοινότητα.

Εσείς, επειδή μπήκατε και από τα 18 σας στο χώρο, έχετε βιώσει ποτέ κάποια παραβατική συμπεριφορά, την οποία θα χαρακτηρίζατε ακόμη και παρενόχληση;

Όχι, ποτέ. Ασχολιόμουν μόνο με τη δουλειά και δεν παρατηρούσα τι γινόταν μέσα μου. Προφανώς δεν καταλάβαινα κιόλας, γιατί πραγματικά από τη στιγμή που μπήκα σε αυτό το χώρο, είχα ενδιαφέρον μόνο για τη δουλειά μου. Σε όσους θιάσους βρέθηκα, ήταν πάντα όλοι μαζί και ένας μαγκούφης μόνος του, ο οποίος κοιτούσε γύρω του και μάθαινε πράγματα. Αυτός ήμουν εγώ. Δεν έκανα καφενείο, δεν έκανα κουτσομπολιό.

Media Τελευταίες ειδήσεις