Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης γίνεται… τενόρος!

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης γίνεται… τενόρος!

Είναι μία από τις πιο απολαυστικές κωμωδίες και δεν είναι καθόλου τυχαίο που ανεβαίνει ξανά σε αθηναϊκή σκηνή. Μόνο που αυτή τη φορά είναι και λίγο… πειραγμένη από τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη που υπογράφει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία της παράστασης, ενώ για τις ανάγκες του ρόλου του θα γίνει και… τενόρος παγκοσμίου φήμης.

Πού; Στο θέατρο «ΖΙΝΑ» που θα ανέβει η παράσταση «Οι τενόροι», που είναι βασισμένη στο έργο του Κεν Λούντβιχ «Ζητείται τενόρος», που είχε παιχτεί το 1989 με πρωταγωνιστές τότε τον Γιώργο Κιμούλη και Βλαδίμηρο Κυριακίδη.

Το έργο έχει μεταφράσει ο έμπειρος Ερρίκος Μπελιές, ενώ η διασκευή της ιστορίας διαδραματίζεται σε σουίτα κεντρικού ξενοδοχείου στην Αθήνα του σήμερα. Ο διευθυντής της Λυρικής Ερρίκος Μπαλτάς (Πάνος Σταθακόπουλος) και ο βοηθός του Μάξιμος (Θανάσης Τσαλταμπάσης) περιμένουν αγωνιωδώς την άφιξη του παγκοσμίως καταξιωμένου τενόρου Τίτο Μερέλλι (Βλαδίμηρος Κυριακίδης) που έρχεται για να τραγουδήσει στη Λυρική την όπερα του Giuseppe Verdi «Οθέλλο».

Ο Μπαλτάς έχει επιφορτίσει την ευθύνη του Μερέλλι στο βοηθό του για να φτάσει στην ώρα του στην πρόβα και στην παράσταση. Στη σουίτα του ξενοδοχείου περιμένει και η κόρη του Μπαλτά, η Μαργαρίτα (Άννα Μενενάκου), που είναι μεγάλη θαυμάστριά του και ελπίζει να τον συναντήσει. Επίσης η Σοπράνο της Λυρικής, Ντίνα Βαλάση (Κωνσταντία Χριστοφορίδου), δείχνει ένα έντονο, μη επαγγελματικό, ενδιαφέρον για τον Τίτο, στοχεύοντας σε μια διεθνή καριέρα. Τέλος, ένας απολυμένος τραγουδιστής της ελληνικής οπερέτας και νυν γκρουμ του ξενοδοχείου (Γιώργος Παπαζήσης) αποσκοπεί να τραγουδήσει με τον Τίτο.
Ο Τίτο φτάνει στη σουίτα καθυστερημένος και μεθυσμένος, διότι φοβάται τα αεροπλάνα και ταξίδεψε με τραίνο από το Μιλάνο στην Αθήνα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρία (Βιβή Κόκκα), που τον ζηλεύει, πιστεύοντας ότι φλερτάρει με άλλες γυναίκες. Η Μαρία επιβάλλει στον Τίτο να πάρει ηρεμιστικά για να ξεπεράσει το στρες πριν την παράσταση, του κάνει μια φοβερή σκηνή ζηλοτυπίας και φεύγει. Ο Τίτο πάνω στην απόγνωσή του παίρνει κι άλλα ηρεμιστικά με συνέπεια να πέσει σε βαθύ λήθαργο. Όταν ο Μάξιμος βρίσκει τον Τίτο αναίσθητο, νομίζει πως πέθανε και αγωνιά… για το τι θα γίνει με την παράσταση και ποιος θα ερμηνεύσει τον Οθέλλο! Ο δαιμόνιος Μπαλτάς βρίσκει την λύση στο πρόσωπο του βοηθού του, τον οποίο ντύνει αναλόγως και το τι γίνεται από κει και μετά δεν περιγράφεται, αφού η μια ξεκαρδιστική ανατροπή διαδέχεται την άλλη, μέχρι που εμφανίζεται και τρίτος Οθέλλο!
Τις χορογραφίες της παράστασης θα κάνει ο Δημήτρης Παπάζογλου, τα σκηνικά η Μαίρη Τσαγκάρη, τα κοστούμια η Μαρία Καραπούλιου, τους φωτισμούς η Κατερίνα Μαραγκουδάκη και τη μουσική διδασκαλία ο Θοδωρής Λεμπέσης.
Το έργο και οι συντελεστές του εγγυώνται ότι οι «Τενόροι» θα είναι μία πολύ καλή παράσταση που θα μπορέσουμε να την απολαύσουμε και να γελάσουμε με όσα θα συμβαίνουν επί σκηνής στο θέατρο ΖΙΝΑ από τον Οκτώβριο που θα κάνει πρεμιέρα.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε