Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Οι 15 από τις καλύτερες ταινίες κατασκοπείας όλων των εποχών

Οι 15 από τις καλύτερες ταινίες κατασκοπείας όλων των εποχών

Από τα κατασκοπευτικα θρίλερ για τους Ναζί της δεκαετίας του 1940 έως την σειρά ταινιών James Bond και τα σημερινά blockbusters υψηλής τεχνολογίας, οι ταινίες κατασκοπείας ήταν πάντα δημοφιλείς στο κοινό, καθώς ήταν γεμάτες δράση, μυστήριο, αλλά και πλούσια εφέ.

Ενώ οι κινηματογραφικές μεταφορές των μυθιστορημάτων του Ίαν Φλέμινγκ είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, δεν πρέπει να ξεχνάμε και ορισμένες ταινίες που ήταν περισσότερο κοντά στην πραγματικότητα, όπως “Ο Κατάσκοπος που Γύρισε από το Κρύο” (1963) που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του πρώην Βρετανού πράκτορα, Τζον Λε Καρέ, ο οποίος ήταν και μετρ του είδους.

Υπάρχουν αμέτρητες ταινίες κατασκοπείας για να επιλέξει κανείς, εμείς ωστοσο συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες όλων των εποχών.

Ο Νο 1 Καταζητούμενος

Αγγλοαμερικανική ταινία παραγωγής 2014 σε σκηνοθεσία Άντον Κόρμπιν, με τους Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Γκριγκόρι Ντομπρίγκιν, Ρόμπιν Ράιτ. Ένας ύποπτος για τρομοκρατικές ενέργειες Ρωσοτσετσένος φτάνει μυστικά στο Αμβούργο και διεκδικεί μια τεράστια πατρική κληρονομιά. Οι μυστικές υπηρεσίες τον εντοπίζουν, αλλά οι υπεύθυνοί τους ξεκινούν έναν εσωτερικό πόλεμο για το πώς θα χειριστούν την περίπτωσή του.

Η Συνομιλία

Ενα εξαιρετικό ψυχολογικό θρίλερ (1974) σε σκηνοθεσία Φράνσις Φορντ Κόπολα. Η ιστορία της ταινίας ασχολείται με το θέμα της παραβίασης της ιδιωτικής ζωής. Ετσι, λοιπόν, ένας εμπειρογνώμονας βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένος με δολοφόνους σε μια υπόθεση που προσπαθεί να εξιχνιάσει, με αποτέλεσμα να συγχέεται η προσωπική με την επαγγελματική του ζωή. Η ταινία προτάθηκε για τρία Οσκαρ: Καλύτερης Ταινίας, Πρωτότυπου Σεναρίου και Ηχου.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Media Τελευταίες ειδήσεις