Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Οι 20 καλύτερες ταινίες της δεκαετίας του ’90

Οι 20 καλύτερες ταινίες της δεκαετίας του ’90

Όσοι είναι παιδιά των 90’s σίγουρα θα νιώσουν μια μικρή νοσταλγία αν δουν την παρακάτω λίστα, καθώς περιέχει μερικές από τις καλύτερες ταινίες που κυκλοφόρησαν την συγκεκριμένη δεκαετία, οι οποίες σημάδεψαν τον παγκόσμιο κινηματογράφο και σίγουρα τις έχετε δύο πάνω από μια φορά.

Είναι κλασικές ταινίες, οι οποίες μεγάλωσαν γενιές και γενιές και συνεχίζουν να επηρεάζουν ακόμα και σήμερα την ποπ κουλτούρα. Από τα “Καλά Παιδιά” του Μάρτιν Σκορτσέζε στο “Reservoir Dogs” και το “Pulp Fiction” του Κουέντιν Ταραντίνο, οι παρακάτω ταινίες είναι αυτές για τις οποίες συνεχίζουμε να διαφωνούμε, να βλέπουμε με μεγάλο ενδιαφέρον (ξανά και ξανά), και να γράφουμε άρθρα σαν και αυτό.

Τα Καλά Παιδιά (1990)

Τα “Καλά Παιδιά” είναι αμερικανική βιογραφική αστυνομική ταινία του 1990, σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορτσέζε. Το σενάριο το έγραψε ο ίδιος ο Σκορτσέζε, σε συνεργασία με τον Νίκολας Πιλέγκι, το οποίο βασίστηκε σε βιβλίο του τελευταίου, το Wiseguy. Πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζο Πέσι και Ρέι Λιότα. Η ταινία εξιστορεί την άνοδο και την καθόδο της μαφίας, στην οποία συμμετείχε ο Χένρι Χιλ.

Pulp Fiction (1994)

Το “Pulp Fiction” είναι αμερικανική αστυνομική νεο-νουάρ ταινία μαύρης κωμωδίας του 1994 που γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον μοναδικό Κουέντιν Ταραντίνο. Η πλοκή της ταινίας αφορά τις διασταυρούμενες ιστορίες συμμοριτών, ατόμων του υποκόσμου, μικροεγκληματιών και ενός μυστηριώδους χαρτοφύλακα.

Η Σιώπη των Αμνών (1991)

H νεαρή μαθητευόμενη πράκτορας του FBI Κλαρίς Στέρλινγκ (Τζόντι Φόστερ) θα επισκεφθεί τον χρόνια έγκλειστο ιδιοφυή καννίβαλο, ψυχίατρο Χάνιμπαλ Λέκτερ (Άντονι Χόπκινς) με σκοπό να του αποσπάσει πληροφορίες σχετικά με κάποιον κατ’ εξακολούθηση δολοφόνο. Για να αποσπάσει, όμως, τις πληροφορίες που θέλει, θα πρέπει να του ανοίξει τις πύλες της ψυχής της και να του μιλήσει για τη χειρότερη ανάμνηση των παιδικών της χρόνων.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Media Τελευταίες ειδήσεις