Οι «Argo», ο τίτλος και το μήνυμα του ελληνικού τραγουδιού για τη Eurovision

Στις αρχές Μαρτίου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η τεχνική επεξεργασία του τραγουδιού, ενώ οι «Argo» κάνουν πρόβες για την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση!

Το τραγούδι όπως πρώτα είχαμε αναφέρει στο newsit.gr είναι αρκετά… ξεσηκωτικό με έντονο το ethnic στοιχείο αλλά εκτός από τους στίχους του χιπ χοπ που είναι στα ελληνικά και με λέξεις και φράσεις από την ποντιακή διάλεκτο το ρεφρέν είναι στα αγγλικά και στο οποίο το συγκρότημα θα τραγουδά «We are the rise of the rising sun, dance with us and have some fun. We are the rise of the rising sun, fight with us for a utopian land»!

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου αυτός ο στίχος έδωσε και τον τίτλο του τραγουδιού που θα είναι «Utopian Land» και για την οποία οι «Argo» θα μας καλούν να αγωνιστούμε για να δημιουργήσουμε. Το μήνυμα, ή μάλλον ένα από τα μηνύματα που θέλει το συγκρότημα να περάσει αισιόδοξα στην Ευρώπη με το τραγούδι του είναι ότι παρά την προσφυγιά, τη μετανάστευση, την οικονομική κρίση και πολλά από τα προβλήματα που επικρατούν στη Γηραιά Ήπειρο υπάρχει πάντα διέξοδος και λύση, αρκεί να αγωνιστούμε για να φτιάξουμε τη «γη της ουτοπίας»!

Άλλωστε όπως αναφέρεται στους στίχους «Την προσφυγιά την έζησα μικρός, κοιτάζω πίσω μα προχωράω μπρος» και εκεί, στο «μπρος», μπορούμε να δημιουργήσουμε την ιδανική κοινωνία, την «Utopian Land». Χαρακτηριστικό του μηνύματος που θέλουν να στείλουν με το τραγούδι τους είναι και ο στίχος στα ποντιακά «Αδά νυχτών κει ακεί που πάμε ξημερών», που σημαίνει ότι «εδώ νυχτώνει και εκεί που πάμε ξημερώνει»!

Τον Μάιο λοιπόν  οι «Argo», δηλαδή οι Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), Μαρία Βενετικίδου (φωνητικά), Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά) και Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι) θα βρεθούν στη σκηνή του «Globen Arena» και τραγουδώντας στα ποντιακά «το τεμέτερον χιπ χοπ», δηλαδή «το δικό μας χιπ χοπ», θα καλέσουν την Ευρώπη να αγωνιστεί για την «Utopian Land»…!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Media Τελευταίες ειδήσεις

Άγριες Μέλισσες: Θα τα καταφέρουν ή θα ξεσκεπαστεί το μυστικό τους;

Άγριες Μέλισσες: Θα τα καταφέρουν ή θα ξεσκεπαστεί το μυστικό τους;

ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ – ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ: Απίστευτες ανατροπές στα επόμενα επεισόδια στο Διαφάνι.  ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ – ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ: Η τηλεοπτική σειρά που ... Διαβάστε περισσότερα
Survivor: Κόντρες και προσωπικές στρατηγικές «λυγίζουν» τις ομάδες – Ποιος θα κερδίσει την ασυλία

Survivor: Κόντρες και προσωπικές στρατηγικές «λυγίζουν» τις ομάδες – Ποιος θα κερδίσει την ασυλία

Survivor: Ένα ακόμη ανατρεπτικό επεισόδιο του Survivor. Οι δύο ομάδες μπαίνουν στο Συμβούλιο του νησιού έχοντας αρκετά εσωτερικά και άλυτα ζητήματα. Σε έναν απαιτητικό στίβο ... Διαβάστε περισσότερα

Σχολιάστε