Παρασκευή, 24 Μαΐ
28oC Αθήνα

Οι Γειτονιές στο πιάτο και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επιστρέφουν σήμερα στις 16:50

Οι Γειτονιές στο πιάτο και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επιστρέφουν σήμερα στις 16:50

Οι «Γειτονιές στο πιάτο» επιστρέφουν, σήμερα (17.09.2023, 16:50) στον ΣΚΑΪ με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο σε νέες γαστρονομικές περιηγήσεις.

Το Κυριακάτικο ταξίδι στις άγνωστες γωνιές της πόλης, που αξίζει να γνωρίσουμε. Μίας πόλης γεμάτης από γαστρονομικά σημεία μεγάλου ενδιαφέροντος και ανθρώπινες ιστορίες που αξίζει να ακουστούν. Και αυτό γίνεται μέσα από τις «Γειτονιές στο πιάτο». Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γίνεται «ταξιδιώτης» στην Αθήνα και μας συστήνει από την αρχή γειτονιές, ανθρώπους και γεύσεις.

Σημεία όπου η παράδοση μένει αναλλοίωτη στο πέρασμα των δεκαετιών αλλά και νέοι προορισμοί που συνδυάζουν το κλασικό με το σύγχρονο σε ένα απρόσμενα επιτυχημένο εγχείρημα.

Άνθρωποι που μένουν πιστοί σε όσα διδάχτηκαν από τους προγόνους τους και εξελίσσονται συνεχίζοντας την πορεία τους και νεωτεριστές που αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάτι έξω από τα συνηθισμένα.

Σε κάθε επεισόδιο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μπαίνει στην κουζίνα και δημιουργεί δύο απολαυστικές συνταγές.

Η αρχή της σεζόν γίνεται με την ιστορική Βαρβάκειο Αγορά στο κέντρο της Αθήνας. Ένα ζωντανό και πολύβουο σημείο της πόλης από το οποίο ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί εξαιρετικά προϊόντα σε ακατανίκητες τιμές.

Σε αυτό το χώρο των μεγάλων αντιθέσεων η περιήγηση ξεκινά από το Hasapika Central Market. Εκεί, ακριβώς δίπλα στα κρεοπωλεία της αγοράς, μπορεί το τελευταίο πράγμα που περιμένει κάποιος είναι να σερβίρουν σούσι, κι όμως αυτό συμβαίνει! Παράλληλα με το Hasapika Central Market, κάποιες Κυριακές του χρόνου πραγματοποιείται στον ίδιο χώρο το Symbosio Festival, το πιο viral event της Αθήνας με απολαυστικό φαγητό και παράλληλες μουσικές και εικαστικές δράσεις.

Η επόμενη στάση είναι γεμάτη ιστορία και γλύκα. Στο ισόγειο ενός από τα πιο ιστορικά μαγαζιά του κέντρου, στον ίδιο χώρο που κάποτε βρισκόταν το πρώτο φαρμακείο που άνοιξε στην Αθήνα, βρίσκεται σήμερα ο «Κρίνος» με τους φημισμένους λουκουμάδες, ένα από τα πιο παλιά ζαχαροπλαστεία της πόλης.

Η περιήγηση του πρώτου επεισοδίου ολοκληρώνεται με μια στάση που αποτελεί τη λογική κατάληξη κάθε βόλτας στη Βαρβάκειο Αγορά, το σουβλάκι στη «Βόλβη»! Μια μικρή γωνία στη Βαρβάκειο με ένα λιλιπούτειο μενού των 2 επιλογών: σουβλάκι χοιρινό και σουτζούκι!

 

Επιστρέφοντας στο στούντιο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει μύδια αχνιστά με μπούκοβο και φινόκιο και τορτίγια με chili con Carne.

Media Τελευταίες ειδήσεις