Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι καλύτερες ταινίες εκδίκησης όλων των εποχών

Οι καλύτερες ταινίες εκδίκησης όλων των εποχών

Τίποτα δεν ξεπερνά μια καλή ταινία εκδίκησης. Γιατί; Επειδή σχεδόν όλοι κάποια στιγμή στην ζωή μας έχουμε σκεφτεί την εκδίκηση, είτε γιατί μας αδίκησαν, είτε γιατί μας πρόδωσαν ή απλά επειδή πείραξαν κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο.

Βέβαια υπάρχει και το ρητό ότι “η φοβερότερη εκδίκηση είναι το να περιφρονήσεις τον αντίπαλό σου, ενώ μπορείς να τον συντρίψεις”, ωστόσο αυτό δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις και φυσικά αυτός είναι ο λόγος που έχουμε δει τόσες σπουδαίες ταινίες με θέμα την εκδίκηση όλα αυτά τα χρόνια.

Οι ταινίες εκδίκησης συνήθως είναι βίαιες, τρομακτικές και συναρπαστικές, με τον πρωταγωνιστή να γίνεται ο αγαπημένος μας badass τύπος, ο οποίος παρά τις αντιξοότητες καταφέρνει τελικά να δικαιωθεί. Αν λοιπόν είστε φαν αυτού του είδους των ταινιών, παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες και πιο ικανοποιητικές ταινίες εκδίκησης όλων των εποχών.

Το Κοράκι

Το Κοράκι είναι η πεμπτουσία των ταινιών εκδίκησης. Ένας τραγουδιστής της ροκ επανέρχεται στην ζωή σαν αθάνατη οντότητα έναν χρόνο μετά τον θάνατο του για να εκδικηθεί την άγρια δολοφονία του ιδίου και της αρραβωνιαστικιάς του. Η ταινία σημαδεύτηκε από τον θάνατο του πρωταγωνιστή Μπράντον Λι, ο οποίος πέθανε στα γυρίσματα της ταινίας.

Leon: The Professional

Ενας επαγγελματίας δολοφόνος που εργάζεται μόνος και ζει στην Νέα Υόρκη, αναγκάζεται να συμβιώσει με ένα 12χρονο κορίτσι που μένει στο διπλανό διαμέρισμα από το δικό του, καθώς η οικογένεια της ξεκληρίζεται από αστυνομικούς της δίωξης ναρκωτικών. Το κορίτσι επιθυμεί διακαώς να εκδικηθεί για την οικογένεια της και θεωρεί πως ο Leon είναι ο ιδανικός άνθρωπος να τη βοηθήσει και να τη διδάξει τις δεξιότητες του επαγγέλματος του.

John Wick

Ο Τζον Γουίκ (John Wick) είναι ένας πρώην εκτελεστής της μαφίας, ο οποίος αναγκάζεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση όταν ένας Ρώσος μαφιόζος διαπράττει το μοιραίο λάθος να του κλέψει την Mustang και να σκοτώσει το σκυλί του, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει με ποιον ακριβώς τα έβαλε.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Media Τελευταίες ειδήσεις