Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

«Οι καναλάρχες χρησιμοποιούν ως “ασπίδα προστασίας” τους εργαζομένους τους»

«Οι καναλάρχες χρησιμοποιούν ως “ασπίδα προστασίας” τους εργαζομένους τους»

Η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών την οποία προωθεί η κυβέρνηση προκάλεσε τις αντιδράσεις των καναλαρχών, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» λέει ότι «Από την αρχή της οικονομικής κρίσης και με πρόσχημα την περικοπή εσόδων σε μερίδα των ΜΜΕ έχει επικρατήσει κλίμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας, με απολύσεις, μαύρη και κακοπληρωμένη εργασία. Με αφορμή τη συζήτηση για την αδειοδότησή τους, οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ραδιοτηλεοπτικών μέσων χρησιμοποιούν ως “ασπίδα προστασίας” τους εργαζόμενους. Με το σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης επιχειρείται η ρύθμιση με σαφείς και αυστηρούς κανόνες ενός προβλήματος 25 ετών. Αν και από το 2007 υπήρχε νόμος για τη διενέργεια διαγωνισμού, η εφαρμογή του αναβάλλεται διαρκώς με τροπολογίες δημιουργώντας ένα ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας των τηλεοπτικών σταθμών. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος σε αυτό το ιδιότυπο καθεστώς ασυδοσίας, το οποίο συνδέεται ευθέως με τις σχέσεις διαπλοκής του παλιού πολιτικού συστήματος με τα ΜΜΕ και τα μεγάλα συμφέροντα».

Επίσης, στην ίδια συνέντευξη για την «Εφημερίδα των Συντακτών» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «η επίθεση που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ (από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) είναι αναμενόμενη, καθώς η νομιμότητα θα πλήξει όλους όσοι είχαν μάθει εδώ και τόσα χρόνια στο καθεστώς της αδιαφάνειας και της αυθαιρεσίας. Θα έλεγα μάλιστα ότι, παρ’ όλο που αυτή η επίθεση κατευθύνεται απέναντι σε συγκεκριμένα πρόσωπα, στόχευση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό του».

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε