Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό δωρεάν στο ERTFLIX

Οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό δωρεάν στο ERTFLIX

Η βραβευμένη σειρά, που προβάλλεται δωρεάν στο ERTFLIX, είναι βασισμένη στα αστυνομικά μυθιστορήματα και διηγήματα της Αγκάθα Κρίστι με τον αγαπημένο, αινιγματικό, εκκεντρικό και εξαιρετικά ευφυή διάσημο ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό.

Είναι από τους πιο διάσημους ντετέκτιβ σε όλη τη μυθιστοριογραφία και πολλοί πιστεύουν πως είναι και η μεγαλύτερη δημιουργία της Αγκάθα Κρίστι. Ο Βέλγος ντετέκτιβ πρωτοεμφανίστηκε το 1916, πρωταγωνίστησε σε 33 μυθιστορήματα και 65 διηγήματα και είναι ο μόνος φανταστικός χαρακτήρας που τιμήθηκε με πρωτοσέλιδη νεκρολογία στην εφημερίδα «The New York Times».

Ο Ηρακλής Πουαρό είναι διάσημος Βέλγος συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος εγκαταστάθηκε μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στο Λονδίνο και εμπλέκεται σε υποθέσεις δολοφονίας και μυστηρίου.

Συνήθως συνοδεύεται από τον κομψό και αξιόπιστο φίλο του τον Κάπτεν Χέιστινγκς και συνεργάζεται με τον φιλικό του αντίπαλο, τον ντετέκτιβ Αρχιεπιθεωρητή της Σκότλαντ Γιαρντ, Τζέιμς Τζαπ. Στον Πουαρό αρέσει η τάξη και η συμμετρία παντού, απεχθάνεται τη σκόνη, τα βρόμικα σπίτια και προτιμά τους εσωτερικούς χώρους και ιδιαίτερα την κεντρική θέρμανση το χειμώνα.

Εκτιμά επίσης τη μέθοδο και το μεγαλύτερο εργαλείο γι’ αυτόν είναι να χρησιμοποιεί τα «μικρά γκρι κύτταρα» του εγκεφάλου, ιδιαίτερα για την επίλυση εγκλήματος. Χλευάζει μεθόδους, όπως η συλλογή στάχτης του τσιγάρου, η αναζήτηση ενδείξεων με μεγεθυντικό φακό ή η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Πιστεύει ότι κάθε έγκλημα μπορεί να λυθεί απλά, εάν καθίσεις σε μια πολυθρόνα και σκεφτείς, τοποθετώντας τα κομμάτια του παζλ σωστά.

Φυσικά, το μουστάκι του Πουαρό είναι εξίσου γνωστό, όπως τα «μικρά γκρι κύτταρα». Είναι πολύ περήφανος για το κερωμένο μαύρο μουστάκι του και είναι πάντα σχολαστικά ντυμένος από την κορφή μέχρι τα λουστρίνι παπούτσια του.

Η σειρά έχει βραβευτεί με το BAFTA TV Awards, καθώς και δύο φορές με το On Line Film and Television Association.

Σκηνοθεσία: Έντουαρντ Μπένετ, Άντι Γουίλσον, Άντριου Γκριβ, Μπράιαν Φάρνχαμ κ.ά.

Πρωταγωνιστούν: Ντέιβιντ Σάτσετ (Ηρακλής Πουαρό), Χιου Φρέιζερ (Κάπτεν Χέιστινγκς), Φίλιπ Τζάκσον (Αρχιεπιθεωρητής Τζαπ).

Δίτε εδώ εντελώς δωρεάν όλα τα διαθέσιμα επεισόδια του Ηρακλή Πουαρό στο ERTFLIX.

Media Τελευταίες ειδήσεις