Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Οι τηλεθεάσεις των κεντρικών δελτίων ειδήσεων τον Ιούλιο

Οι τηλεθεάσεις των κεντρικών δελτίων ειδήσεων τον Ιούλιο

Πλούσιος σε ειδησεογραφία ο προηγούμενος μήνας, ο Ιούλιος, με τους μηχανισμούς των ενημερωτικών τομέων στους τηλεοπτικούς σταθμούς να δουλεύουν στο φουλ για να καλύψουν τα όσα συνέβαιναν.

Πώς ανταποκρίθηκαν όμως οι τηλεθεατές; Τι τηλεθεάσεις σημείωσαν τα κεντρικά δελτία ειδήσεών τους, οι… ναυαρχίδες τους στη «μάχη» της τηλεθέαση;
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία τηλεθέασης της Nielsen στην κορυφή της κατάταξης του Ιουλίου βρέθηκε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA σημειώνοντας 20,7% μέσο όρο στο γενικό σύνολο. Βέβαια το δελτίο του σταθμού της Κάντζας «παίζει» μόνο του στις 7 το απόγευμα, ενώ στις 8, που μεταδίδονται τα περισσότερα από τα κεντρικά δελτία των τηλεοπτικών σταθμών, τους περισσότερους τηλεθεατές κέρδισε το MEGA με 16,6% μέσο όρο στο γενικό σύνολο, με το δελτίο του ΑΝΤ1 να ακολουθεί με 15,9%, ενώ το STAR συγκέντρωσε 11,1%. Άνοδο όπως διαπιστώνουμε σημείωσαν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων που μεταδίδονται στις 9 το βράδυ, του ΣΚΑΪ και της ΕΡΤ1, ανεβάζοντας τους μέσους όρους τους, ενώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει το επόμενο διάστημα ο ΑΝΤ1 που με την καινούργια στρατηγική που φαίνεται να ακολουθούν στο κανάλι του Αμαρουσίου θα μειώσουν την ενημέρωση στο πρόγραμμά τους. Αναλυτικά λοιπόν οι μέσοι όροι τηλεθέασης των κεντρικών δελτίων ειδήσεων στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό είναι οι εξής:

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
(Από Δευτέρα έως και Κυριακή)
Μέσος όρος
στο Γενικό Σύνολο
Μέσος όρος
στο Δυναμικό Κοινό
ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20,7%

18,1%

MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ 16,6% 13,4%
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1 15,9% 13,6%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ STAR 11,1% 12,9%
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 14,3% 11,3%
ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 10,4% 8,3%

Αυτά λοιπόν είναι τα αποτελέσματα της «μάχης» για την τηλεθέαση που έδωσαν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων τον Ιούλιο, ενώ αξίζει να αναφέρω ότι λόγω των πολιτικών εξελίξεων παρατηρήθηκε αύξηση του αριθμού των τηλεθεατών τους!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε