Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Οι τηλεθεατές… έσωσαν τον Καναράκη

Οι τηλεθεατές… έσωσαν τον Καναράκη

Είναι φανερό ότι στον ΑΝΤ1 έχουν… μπερδευτεί με το «Your Face Sounds Familiar». Όταν κάποιος αναφέρεται στα κακής ποιότητας υλικά που χρησιμοποιούν στο talent show με αποτέλεσμα οι περισσότερες από τις μεταμφιέσεις να είναι αποκριάτικες, αυτοί υποστηρίζουν ότι η κεντρική ιδέα είναι να περνούν καλά οι τηλεθεατές.

Μπορεί να μην το λένε επίσημα, αλλά είναι φανερό ότι ισχύει το «δώσαμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, λόγω της καταραμένης οικονομικής κρίσης»! Εκεί λοιπόν που ο τηλεθεατής αποφασίζει να διασκεδάσει και να το αντιμετωπίσει ως «καρικατούρα», έρχεται η κριτική επιτροπή που λέει βαρύγδουπες εκφράσεις του στιλ «καταπληκτικός», «συγκλονιστικός», «με συγκίνησες», ενώ η κρυάδα έρχεται από τη βαθμολογία τους.

Ιδιαίτερα τότε είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κάποια συνεννόηση μεταξύ τους για το ποιος είναι ο σκοπός τους. Με άλλα κριτήρια ψηφίζει ο ένας και άλλα ο άλλος. Ο κόσμος όμως, που είναι ο τελικός κριτής, ψηφίζει με γνώμονα αυτόν που τον έκανε να περάσει καλά, χωρίς να διακωμωδεί, όπως γίνεται από τα αποκριάτικα υλικά που του έχει φορέσει η παραγωγή!

Έτσι, δικαιολογημένα χθες, στο δεύτερο live του «Your Face Sounds Familiar» νικητής, κυρίως από τους τηλεθεατές, αναδείχτηκε ο Παντελής Καναράκης που προσέγγισε με σεβασμό τον Χαράλαμπο Γαργανουράκη. Μπορεί να μην είναι τραγουδιστής, μπορεί να διαφέρει πολύ στη σωματική διάπλαση από τον κρητικό ερμηνευτή, αλλά τον μιμήθηκε με διάθεση να μας τον θυμίσει, παρά τις τεράστιες διαφορές τους. Έτσι οι τηλεθεατές, χωρίς να μπερδευτούν, του έδωσαν τις περισσότερες ψήφους, αντίθετα με τη μπερδεμένη κριτική επιτροπή.

Πάντως, όπως φαίνεται και από τις τηλεθεάσεις της Nielsen οι τηλεθεατές πέρασαν καλά και χθες το βράδυ, αφού το «Your Face Sounds Familiar» σημείωσε 38,3% μέσο όρο στο γενικό σύνολο για όλη τη διάρκεια μετάδοσής του, ανεβάζοντας τον ΑΝΤ1 στην κορυφή της κατάταξης.

Τέλος, μιας και το talent show είναι σχετικό με μιμήσεις, να αναφέρω ότι αυτό που δικαιολογημένα φαίνεται να έχει κερδίσει τους τηλεθεατές είναι και το στιλ παρουσίασης της Μαρίας Μπεκατώρου, που είναι ο εαυτός της και με κέφι, χωρίς να προσπαθεί να παρουσιάσει και να παρουσιαστεί ως… sexy παρουσιάστρια, καταφέρνει με την απλότητά της να λάμπει. Και αυτό ίσως είναι το πιο δύσκολο: να είσαι απλός, αλλά λαμπερός!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε