Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Οι τηλεθεατές… σνομπάρουν τα παιχνίδια!

Οι τηλεθεατές… σνομπάρουν τα παιχνίδια!

Καθημερινά, στο… φόρτε του μεσημεριού, στο τηλεοπτικό τοπίο γίνεται… του παιχνιδιού και ορισμένοι μάλιστα από τους παρουσιαστές με τους καλεσμένους τους… σέρνονται ακόμα και στα πατώματα προς άγρα τηλεθέασης. Όπως φαίνεται όμως, οι περισσότεροι τηλεθεατές επιλέγουν να παρακολουθούν ακόμα και για πολλοστή φορά παλαιότερες σειρές.

Όλο το παιχνίδι ξεκίνησε όταν στη ζώνη έκαναν την εμφάνισή τους ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Μαρία Μπακοδήμου που θέλοντας να παρουσιάσουν διαφορετικά κάποιες ειδήσεις αποφάσισαν να παίζουν παιχνίδια… γνώσεων, με τους δύο παρουσιαστές να «μονομαχούν» στο ποιος θα αποδειχτεί ο «πιο καλός μαθητής».
 

 
Την ίδια… παιχνιδιάρικη διάθεση αποφάσισαν να κάνουν και στο «Δέστε τους» και μετά τη διάλυσή του, το «Όλα παίζουν» με τους Γιώργο Λιανό, Μπέττυ Μαγγίρα, Αλέκα Καμηλά και Κατερίνα Καινούργιου, δεν έχει αφήσει παιχνίδι για παιχνίδι, δικαιώνοντας με μεγάλη υπερβολή τον τίτλο του! Η δε Μαρία Ηλιάκη, μετά το τέλος του «Δέστε τους» μετακόμισε στον ΣΚΑΪ και με την εκπομπή της «Αυτά είναι…» συνεχίζει να παίζει έχοντας πλέον παρτενέρ τον Μάκη Πουνέντη. Ενώ όμως, σε STAR, ALPHA και ΣΚΑΪ το έχουν ρίξει στα παιχνίδια, οι τηλεθεατές φαίνεται ότι το έχουν ρίξει… στις επαναλήψεις, δυσαρεστώντας μάλιστα πολλά στελέχη των… παιχνιδιάρικων σταθμών για την πορεία των εκπομπών τους στους πίνακες τηλεθέασης. 

Ιδιαίτερα στον ALPHA η δυσαρέσκεια είναι έντονη με την εκπομπή να έχει πάρει διορία έως το τέλος της χρονιάς για να ανεβάσει το μέσο όρο τηλεθέασής της, ώστε να πάρει το «πράσινο φως» για την επόμενη. Βέβαια το «Όλα παίζουν» έχει καταφέρει τις τελευταίες ημέρες να κάνει περίπου 17% μέσο όρο στο δυναμικό κοινό, αλλά το ζητούμενο της διοίκησης, σύμφωνα και με τις απαιτήσεις του εμπορικού τμήματος, είναι να κινηθεί πάνω από το 20%. Ωστόσο οι πιο… καλοί στο κανάλι της Κάντζας υποστηρίζουν ότι η εκπομπή θα συνεχίσει να παίζει και αν εδραιωθεί στο 18% μέσο όρο στο δυναμικό κοινό. Στην άλλη πλευρά, αυτή του ΣΚΑΪ, η δυσαρέσκεια για την πορεία της εκπομπής «Αυτά είναι…» είναι σε πιο… ήπια διάθεση, με τα στελέχη του Φαλήρου να απαιτούν ένα 5% τηλεθέασης στο δυναμικό κοινό για να επιβιώσει η εκπομπή.
 

 
Αυτοί που φαίνεται ότι κάνουν άνετα παιχνίδι, είναι ο Φώτης κι η Μαρία στο STAR που τα στελέχη του σταθμού είναι ευχαριστημένα από την πορεία της εκπομπής και για αυτό άλλωστε και συνεχίζεται η συνεργασία τους και αυτή τη σεζόν.
Από την άλλη μεριά όμως, όπως ανάφερα, οι περισσότεροι τηλεθεατές επιλέγουν να βλέπουν τις επαναλήψεις των παλαιότερων σειρών σε MEGA και ΑΝΤ1, που μπορεί να προβάλλονται για πολλοστή φορά, αλλά σημειώνουν συνεχώς υψηλές τηλεθεάσεις. Παράλληλα ο new entry στη ζώνη Άκης Πετρετζίκης καταφέρνει με την εκπομπή του «Καν’ το όπως ο Άκης» να εισπράττει με τα παιχνίδια μαγειρικής του υψηλές τηλεθεάσεις για το κανάλι της Μεσογείων. Οι αποδείξεις για όσα συμβαίνουν στη συγκεκριμένη ζώνη που κάποιοι θέλουν να την κάνουν «παιχνιδιάρικη», φαίνονται στον παρακάτω πίνακα, με τους καθαρούς μέσους όρους των εκπομπών χθες, Τετάρτη 12 Νοεμβρίου.

ΕΚΠΟΜΠΉ
(ΣΤΑΘΜΟΣ)
ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΣΤΟ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΣΤΟ
ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΟΙΝΟ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ (ΑΝΤ1)
από 15:18 έως 16:15:33
13,2 17,5
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ
(ΑΝΤ1)
από 16:24 έως 17:24
16,6 20,6
ΔΥΟ ΞΕΝΟΙ
(MEGA)
από 15:01 έως 16:41
15,3 23,9
ΚΑΝ’ ΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΑΚΗΣ (MEGA)
από 16:48 έως 17:29
14,5 18,8
ΦΜ LIVE
(STAR)
από 15:46 έως 17:31
14,8 13,2
ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ
(ALPHA)
από 16:01 έως 17:36
14,2 17,0
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ…
(ΣΚΑΙ)
από 14:57 έως 16:41
4,8 4,1

Αυτή λοιπόν είναι η χθεσινή πορεία των εκπομπών και σειρών στους πίνακες τηλεθέασης, ενώ αξίζει να σημειώσω ότι τα στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών κοιτάζουν τις επιδόσεις των εκπομπών τους στο δυναμικό κοινό και βάσει αυτών λαμβάνουν τις αποφάσεις τους.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε