Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Οι τράπεζες ζητούν δεσμεύσεις από το MEGA

Οι τράπεζες ζητούν δεσμεύσεις από το MEGA

Μία παρτίδα σκάκι που οι «παίκτες» αναμετρούν τις δυνάμεις τους…! Μόνο που οι «παίκτες» είναι περισσότεροι από δύο και όπως φαίνεται με διαφορετικούς σκοπούς ο καθένας, ενώ οι εκατοντάδες εργαζόμενοι συνεχίζουν να αγωνιούν για την «επόμενη μέρα»…!

Από τη μία πλευρά το «μέτωπο» των μετόχων που όμως -ιδιαίτερα μετά την κίνηση Μπόμπολα να αποστείλει διαταγή πληρωμής στο MEGA ζητώντας μέρος των οφειλών του τηλεοπτικού σταθμού προς την εταιρεία παραγωγής του, την ΑΝΩΣΗ- εμφανίζεται διασπασμένο.

Έτσι, η άλλη πλευρά των «παικτών», αυτή των τραπεζών, εμφανίζεται ανήσυχη και δύσπιστη να δώσει την απαιτούμενη πίστωση χρόνου με αποτέλεσμα να ζητά εγγυήσεις από την πλευρά των μετόχων. Και ενώ οι επαφές συνεχίζονται έγκυρες πληροφορίες θέλουν τις τράπεζες να ζητούν πλέον γραπτώς τις εγγυήσεις και με επιστολή τους στους μετόχους να θέλουν να ενημερωθούν για το τι σκοπεύουν να κάνουν με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου καθώς και ποιοι θα συμμετέχουν σε αυτήν. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, στην επιστολή τονίζεται το γεγονός της «ακέφαλης διοίκησης» της εταιρείας, αφού ο Διευθύνων Σύμβουλός της Νίκος Πεφάνης έχει υποβάλλει την παραίτησή του. 

Η επιστολή αυτή, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες είναι το τελεσίγραφο των πιστωτριών τραπεζών προς την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. σημειώνοντας πως αν δεν λάβουν γραπτώς ξεκάθαρες απαντήσεις και δεσμεύσεις τότε θα προχωρήσουν στην καταγγελία των δανειακών συμβάσεων. Έτσι, στις αρχές της επόμενης βδομάδας οι μέτοχοι θα καθίσουν ξανά στο τραπέζι και μέσα από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα αποφασιστεί και το πρόσωπο που θα αναλάβει τα «ηνία» της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, ενώ θα πρέπει να απαντηθούν τα ερωτήματα του «τελεσιγράφου». Οι ίδιες έγκυρες πηγές τονίζουν πως αν δεν δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις και εγγυήσεις για τις προθέσεις των μετόχων οι πιστώτριες τράπεζες θα ενεργοποιήσουν τις ρήτρες των δανειακών συμβάσεων με αποτέλεσμα να αναλάβουν την «επόμενη ημέρα» της εταιρείας…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε