Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την «Κλινική περίπτωση» με το Γιάννη Μπέζο

Πρεμιέρα απόψε το βράδυ στις 21:50 για την καινούργια κωμική σειρά του MEGA «Κλινική περίπτωση» με πρωταγωνιστή το Γιάννη Μπέζο και πολλούς ακόμα καλούς ηθοποιούς. Το κανάλι της Μεσογείων ποντάρει πολύ στην καινούργια του αυτή σειρά αφού είναι μία από τις τρεις που κατάφερε μετά τις περικοπές να προβάλλει στο prime time του.

Ποιοι είναι όμως οι πρωταγωνιστές στην «Κλινική περίπτωση» και τι πρόκειται να δούμε;

Κατ’ αρχάς ο Γιάννης Μπέζος υποδύεται τον Μάρκο Στάικο, έναν ιδιόμορφο μεγαλοχειρουργό που ένα παράξενο παιχνίδι της ζωής τον φέρνει από την καλύτερη κλινική του κόσμου στο αγροτικό ιατρείο της γραφικής ελληνικής επαρχίας. Τι γίνεται, όμως, όταν αυτός ο παράξενος, σχεδόν αντικοινωνικός, μανιακός με την τάξη γιατρός εγκαθίσταται σε ένα μικρό χωριό;

Μικρές ιστορίες καθημερινής τρέλας βιώνει ο Μάρκος Στάικος στη νέα του ζωή. Mε τον έρωτα να καραδοκεί, οι καλόκαρδοι συγχωριανοί του τον φέρνουν πολλές φορές στα όριά του. Παράλληλα, όμως, οι πρόσχαροι αυτοί άνθρωποι τού δείχνουν και μια άλλη, πιο χαλαρή και χαρούμενη πλευρά της ζωής.

Η νέα κωμική σειρά του MEGA βασίζεται στην αγγλική επιτυχία “Dr Martin” με μεγάλο μέρος των γυρισμάτων να πραγματοποιείται στην Καρδαμύλη.

Ο Γιάννης Μπέζος λοιπόν υποδύεται τον Μάρκο Στάικο, έναν διάσημο χειρουργό. Είναι ιδιόρρυθμος, σχεδόν ψυχαναγκαστικός με την τάξη και την καθαριότητα, και “περίεργος” με τις κοινωνικές σχέσεις. Μία κρίση αιματοφοβίας σε ένα χειρουργείο ρουτίνας λειτουργεί καταλυτικά και τον κάνει να αναθεωρήσει τα πάντα: εγκαταλείπει τη μεγάλη καριέρα και αναλαμβάνει το τοπικό ιατρείο στην επαρχιακή Ληδία. Η ένταξή του στην κοινωνική ζωή της Ληδίας είναι δύσκολη και η αφοπλιστική του ειλικρίνεια διώχνει τους ανθρώπους μακριά. Σιγά σιγά, όμως, η ζωή του Μάρκου αλλάζει πορεία…

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους είναι η Αντριάννα, η πολύ γοητευτική δασκάλα του χωριού. Η πρώτη γνωριμία με τον γιατρό Στάικο είναι επεισοδιακή. Όταν, όμως, η παρεξήγηση λύνεται γεννιέται ανάμεσά τους μια αμοιβαία συμπάθεια και σύντομα η Αντριάννα θα γίνει σύμμαχός του στην ένταξή του στη ζωή της Λυδίας.

Ο Τάσος Νούσιας είναι ο Πάνος, ένας πρώην ροκάς τραγουδιστής. Αποφάσισε να τα αφήσει όλα πίσω του, και να κάνει μια νέα αρχή, ανοίγοντας ένα μπαρ στο χωριό. Μια περιπέτεια με την υγεία του, θα τον φέρει πολύ κοντά με τον γιατρό και θα τον κατατάξει στους πιστούς φίλους του.

Η Ζωή Ρηγοπούλου είναι η Αριστέα, η θεία του Μάρκου. Υποδέχεται με χαρά τον ανιψιό της στον τόπο καταγωγής του, χωρίς να γνωρίζει, όμως, το λόγο της επιστροφής του μεγαλογιατρού Μάρκου στη μικρή επαρχιακή πόλη.

Ο Μάρκος Λεζές υποδύεται τον Πρόδρομο, τον δήμαρχο της Ληδίας, που ενώ κάνει κουμάντο στο χωριό, δεν μπορεί να κάνει κουμάντο στο σπίτι του.

Ο Γιάννης Καπετάνιος είναι ο Λάμπρος Φακές. Μαζί με τον αδερφό του, Μίλτο, είναι υδραυλικοί και έχουν την εταιρία «Φακές και Φακές». Είναι υπερπροστατευτικός απέναντι στον Μίλτο και συνεχώς τον αποτρέπει από το φύγει από τη Ληδία.

Η Ευαγγελία Μουμούρη είναι η Φλώρα, η κουτσομπόλα του χωριού. Δεν “βάζει” γλώσσα μέσα, και ασκεί “κοινωνική κριτική” για όλους και για όλα από τη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού της περιοχής.

Ο Γιώργος Δάμπασης υποδύεται τον Ζαφείρη, τον φύλακα-άγγελο αστυνόμο της Ληδίας. Πιστός στο καθήκον αποτελεί έναν από τους γραφικούς χαρακτήρες του χωριού που θα “ταλαιπωρήσουν” τον γιατρό Στάικο.

Ο Μάνος Ζαχαράκος είναι ο Δημήτρης, πρώην σύντροφος της Αντριάννας και μία από τις αιτίες που η σχέση του Μάρκου και της Αντριάννας θα περάσει από σαράντα κύματα.

Η Γιάννα Παπαγεωργίου είναι η Μαργαρίτα. Ο Στάικος την “κληρονομεί” από τον προκάτοχό του, ως γραμματέα. Είναι χαρούμενος και ανέμελος χαρακτήρας, ο τρόπος, όμως, που αντιμετωπίζει τη ζωή αλλά και τη δουλειά της φέρνουν συχνά τον Μάρκο στα όριά του.

Η Έλενα Κούστα είναι η Μίκα, η φουρνάρισσα του χωριού και φίλη με την Αντριάννα και τη Φλώρα.

Ο Παναγιώτης Κατσώλης είναι ο Μίλτος Φακές, υδραυλικός και μικρότερος αδελφός του Λάμπρου. Θέλει να φύγει και να σπουδάσει πληροφορική, αλλά τον κρατάει πίσω η αγάπη του για τον Λάμπρο και τη… Μαργαρίτα.

Ο Κώστας Λούκας είναι ο Τζίμης. Εργάζεται στο ραδιοφωνικό σταθμό του χωριού και “καίει καρδιές” αφού είναι ο ωραίος της περιοχής. Οι ερωτικές του περιπέτειες δημιουργούν απίστευτα προβλήματα στους κατοίκους της Ληδίας.

Η Ευγενία Παναγοπούλου υποδύεται την Άννα και εργάζεται στο μπαρ του Πάνου. Ζει το δικό της μικρό δράμα αφού είναι κρυφά ερωτευμένη με τον Τζίμη, χωρίς ανταπόκριση όμως.

Η Τζένη Σταυροπούλου είναι η Φανή, η σύζυγος του δημάρχου της Ληδίας. Καλοστεκούμενη σαραντάρα στέκεται περήφανη στο πλάι του συζύγου της. Πίσω από την πλάτη του, όμως, ζει τις δικές της μικρές περιπέτειες.

Στο αποψινό πρώτο επεισόδιο της σειράς ο διάσημος καρδιοχειρουργός Μάρκος Στάικος, εγκαταλείπει την καριέρα του στη Νέα Υόρκη για να αναλάβει το ιατρικό κέντρο της γραφικής Ληδίας. Το χωριό ανοίγει τις αγκάλες του, αλλά ο γιατρός δεν φαίνεται να συγκινείται από τη λαμπρή υποδοχή. Το ίδιο συμβαίνει και με την επεισοδιακή γνωριμία του με την όμορφη δασκάλα του χωριού, την Αντριάνα. Ο Μάρκος δυσφορεί με την επίθεση φιλίας των Ληδίων κι ακόμα περισσότερο με τις άθλιες συνθήκες που βρίσκει στο ιατρείο. Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις ξεκινούν από την πρώτη μέρα, αφού καλείται να λύσει ένα μυστήριο σύμπτωμα που εμφανίστηκε στο χωριό.

Η συνέχεια επί της οθόνης του MEGA, απόψε στις 21:50.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε