Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Όλα τα υποψήφια τραγούδια της Ελλάδας για τη EUROVISION

Όλα τα υποψήφια τραγούδια της Ελλάδας για τη EUROVISION

Τα μαθαίνετε πρώτα στο NEWSIT.

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονο παρασκήνιο στην προκριματική φάση για το φεστιβάλ της Eurovision. Πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται…

Το δυστύχημα είναι ότι ανάμεσα σε αυτά που ακούγονται είναι και ορισμένα από τα υποψήφια τραγούδια, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό τους από την προκριματική φάση.

Η αρχή έγινε με το τραγούδι «Enjoy the day» της Κατερίνας Αυγουστάκη και συνεχίστηκε με το τραγούδι «Tables are turning» της Ελευθερίας Ελευθερίου. Και τα δύο τραγούδια κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα η ΕΡΤ να ακυρώσει τις συμμετοχές τους.

Η αλήθεια είναι ότι συνεχώς φουντώνουν διάφορες περίεργες φήμες για το ποιοι κυκλοφορούν τα υποψήφια τραγούδια. Το ανησυχητικό είναι ότι σύμφωνα με την ίδια έντονη φημολογία αυτοί που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο τα υποψήφια τραγούδια δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ αλλά σκοπεύουν να βγάλουν τουλάχιστον ένα με δύο ακόμα τραγούδια ώστε να αποκλειστούν κι αυτά από το διαγωνισμό. Το ερώτημα είναι ποιοι είναι αυτοί και γιατί το κάνουν! Είπαμε: οι φήμες είναι πολλές και έντονες! Αλλά δεν σκοπεύουμε να σταθούμε σε αυτές κι ούτε να τις αναλύσουμε.

Το δυσάρεστο είναι ότι αν τελικά οι «σκοτεινοί» αυτοί τύποι συνεχίσουν το ύποπτο έργο τους, μπορεί τελικά να πάμε στην προκριματική φάση για το φεστιβάλ της Eurovision με λιγότερα από επτά τραγούδια. Και μπορεί για πολλούς το φεστιβάλ της Eurovision να μην λέει τίποτα αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί που αγαπούν και στηρίζουν ανιδιοτελώς αυτό το διαγωνισμό. Για κάποιους το φεστιβάλ της Eurovision είναι «πανηγυράκι» αλλά για άλλους είναι θεσμός. Για κάποιους το φεστιβάλ της Eurovision σημαίνει οικονομικό και προσωπικό όφελος αλλά κάποιοι άλλοι ενδιαφέρονται μόνο για τη μουσική, το κέφι και την ευκαιρία που δίνεται κάθε φορά να σμίξουν άνθρωποι από τις ευρωπαϊκές χώρες. Είναι άδικο λοιπόν γι’ αυτούς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τη Eurovision ως γιορτή να υπάρχει τόσο έντονο και σκοτεινό παρασκήνιο…

Είναι αλήθεια πως η ΕΡΤ έχει μερίδιο ευθύνης σε αυτή την ανακατωσούρα που έχει δημιουργηθεί. Η καθυστέρηση στην παρουσίαση των υποψήφιων τραγουδιών έχει δώσει την ευκαιρία σε αυτούς που θέλουν να αποκλείσουν κάποια τραγούδια να το κάνουν με την ησυχία τους.

Η αλλαγή στη διοίκηση της ΕΡΤ έχει δημιουργήσει έντονη καθυστέρηση στη λήψη σημαντικών αποφάσεων. Κι είναι αλήθεια πως ενώ ορισμένα στελέχη της κρατικής τηλεόρασης, υπηρετώντας το θεσμό της Eurovision, προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, στο τέλος σκοντάφτουν στο ποιος θα πάρει την τελική απόφαση. Γι’ αυτό κι ενώ έχουν αρκετό καιρό τα τραγούδια στα χέρια τους και θα μπορούσε να αποφευχθεί η όποια… μυστηριώδης διαρροή, δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν την παρουσίαση των τραγουδιών νωρίτερα από τις 5 Μαρτίου. Κανείς όμως, όπως προαναφέραμε δεν εγγυάται πως τις επόμενες ημέρες δεν θα… διαρρεύσουν κατά τον ίδιο μυστηριώδη τρόπο κι άλλα τραγούδια αφήνοντας πιο… άνετο δρόμο για ορισμένους άλλους!

Σήμερα λοιπόν, το Newsit κάνει μια σημαντική αποκάλυψη  : ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ EUROVISION.

Και προς απόδειξη, σας ανακοινώνουμε ορισμένους από τους στίχους των υποψήφιων τραγουδιών. Χωρίς να αναφέρουμε σε ποιον ανήκει το κάθε τραγούδι. ΓΙΑΤΊ ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ!

Το χρωστάμε στους υποψήφιους που προσπαθούν τόσο καιρό και κοπιάζουν για την καλύτερη απόδοση των τραγουδιών τους.

Το χρωστάμε σε όλους αυτούς που αγαπούν και στηρίζουν ανιδιοτελώς το διαγωνισμό.

Για το λόγο αυτό και πρέπει να σταματήσει η ίντριγκα και το παρασκήνιο και να αφήσουμε τους καλλιτέχνες να κάνουν τη δουλειά τους. Δηλαδή να προετοιμαστούν για τη βραδιά της παρουσίασης.

Έτσι, στέλνουμε ένα μήνυμα προς τους… άγνωστους που διοχετεύουν τα τραγούδια στο διαδίκτυο. Αν διαρρεύσει και κάποιο άλλο τραγούδι ΤΟ NEWSIT ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΤΑ!

Έτσι ή θα αποκλειστούν και τα επτά ή θα πρέπει η ΕΡΤ να τα αγνοήσει και να πάει και με τα επτά. Αλλά το Newsit σας διαβεβαιώνει ότι θα πάμε ή και με τα εφτά τραγούδια… ή με κανένα! Διαλέγετε και παίρνετε!

Και, προς απόδειξη των όσων προαναφέραμε, διαβάστε ορισμένους στίχους από τα υποψήφια τραγούδια χωρίς να λέμε σε ποιο ανήκουν:

 

1o ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Όλο τον κόσμο γύρισα κ όμως δεν βρήκα ακόμα

Τον τρόπο για να γίνουμε μία καρδιά ένα σώμα

Ακούω χίλιες συμβουλές μου δείχνουν χίλιους τρόπους

κ όμως γνωρίζω πως αυτά δε σμίγουν τους ανθρώπους

 

…………………………..

 

2o ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Έκαψα το χτες, νύχτες μου παλιές

Θρύψαλα οι αναμνήσεις έγιναν κι αυτές

Λύπες και φωνές άδικες ευχές

Κι άφησα σε μια γωνιά ανοιχτές πληγές

 

………………………..

 

3o ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Enraged by things unsaid

The lines of barcode

Hunt the treasure

On the solid road

 

………………………..

 

4o ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Μόλις τέλειωσα τη δουλειά

Είμαι τόσο κουρασμένος

Σαν καλός φίλος πρέπει να ‘ρθω

Έστω και για λίγο απ’ το μαγαζί σου

 

…………………..

 

5o ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Πιο κάτω έχει μόνο γκρεμό

Από μένα τι άλλο να δεις;

Μα αν θέλεις μπορείς να σωθείς

Παραιτήσου, φύγε

 

……………………………

 

6o ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Fly with me and hold me tight

‘Cause when you hug me in your arms it feels so right

I have your taste upon my lips and keep the flame

I’ll live my dream without a shame

 

…………………….

 

7o ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Waking up from a dream

I take a look at the night sky

What a wonderful scene

A falling star catches my eye

Ελπίζουμε να σας αρέσουν οι στίχοι και να τους απολαύσετε έστω και διαβάζοντάς τους. Ελπίζουμε επίσης να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΟ NEWSIT ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ!

 Τέλος, να σας θυμίσουμε με… αλφαβητική σειρά –προς αποφυγή παρεξηγήσεων τους διαγωνιζόμενους τραγουδιστές και τους τίτλους των τραγουδιών τους:

 

    * Αλκαίος Γιώργος & Friends – OPA
    * Émigré – Touch me deep inside
    * Καραδήμος Γιώργος – Πολεμάω
    * Μέλισσες – Κινέζος
    * Πυροβολάκης Μάνος – Κιβωτός του Νώε
    * Sunny Μπαλτζή & Second Skin – Game of Life
    * Χατζηνάσιος Χρήστος – Illusion

 

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους και… είπαμε: Ή ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ… Ή ΚΑΝΕΝΑ!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε