Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Όσα μάθαμε για το καινούργιο πρόγραμμα του MEGA

Όσα μάθαμε για το καινούργιο πρόγραμμα του MEGA

Έτοιμοι να βάλουν μπροστά το καινούργιο τους πρόγραμμα είναι στο MEGA. Θέλοντας μάλιστα να δώσουν στον τηλεθεατή την εικόνα του καινούργιου και της ανανέωσης άλλαξαν το σλόγκαν τους και το «Mega Mou» γίνεται πλέον «Mega Mega».

Αν κι εύλογα κάποιος θα το εκλάβει ως… εγωιστική στάση με το κανάλι της Μεσογείων να προσπαθεί να τονίσει τον mega-λο χαρακτήρα του, εντούτοις όπως υποστήριξε στην ομιλία του ο διευθυντής Επικοινωνίας του MEGA, Χάρης Γούλιος «αλλάζουμε την εταιρική μας εικόνα (τα «σήματα» του σταθμού), αλλά και την εταιρική μας υπογραφή. Εδώ κάνουμε ένα παιγνίδι με το όνομά μας . Και υπογράφουμε “Mega-mega”! Πώς λέμε ότι αυτό είναι «σπίτι σπίτι»;  Επιστρέφουμε σε αυτά που είναι ο πυρήνας του Mega: o μαγικός κόσμος, η χαρούμενη διάθεση, η επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα. Αυτό θέλουμε να  εκφράζει η νέα εταιρική μας εικόνα και το νέο Mega πρόγραμμα».

Αυτό είπε μεταξύ άλλων το στέλεχος του MEGA κατά την παρουσίαση του φετινού προγράμματος που έγινε σε δημοσιογράφους που καλύπτουν το τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Μία παρουσίαση στην οποία… χορτάσαμε βίντεο, αλλά που δεν ειπώθηκε τίποτα καινούργιο, εκτός από τα… συνηθισμένα που ακούμε λίγο πριν την έναρξη κάθε καινούργιας σεζόν και που πλέον έχουμε μάθει να μην κρατάμε… mega-λο καλάθι. Και αυτό βέβαια δεν αφορά μόνο το σταθμό της Μεσογείων…!
Στην παρουσίαση λοιπόν του προγράμματος με τα βίντεο, μας δόθηκε και μία επιστολή από τον διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του MEGA, Χρήστο Παναγιωτόπουλο και… έξω από την πόρτα, να φάμε και να πιούμε στον μπουφέ. «Καλά», θα πουν κάποιοι, «δωρεάν μπουφές στις μέρες μας και παραπονιέστε;»!

Εντάξει… σερβιριστήκαμε και κάποιες ειδήσεις, καθώς ήταν εμφανές ότι τα στελέχη του σταθμού, εκτός από τον Χάρη Γούλιο, απέφυγαν να ανέβουν στη σκηνή για να μην τους… μπουκώσουμε με ερωτήσεις. Και έτσι είδαμε τα βίντεο με τα τρέιλερ των σειρών και εκπομπών του MEGA που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της σεζόν και το οποίο, όπως τόνισε ο Χάρης Γούλιος  «ο πυρήνας στο σχεδιασμό της φετινής χρονιάς είναι η δύναμη της θετικής διάθεσης και η ανάγκη για ανανεώση. Λέγαμε “τι έχει ανάγκη να νιώσει ο κόσμος: Χαρά. Τι δεν αντέχει άλλο; Την γκρίνια. Τι δε θέλει να είναι πια; Απαθής”. Στο MEGA δίναμε πάντα έμφαση στη φροντισμένη μυθοπλασία και στις προσεγμένες ψυχαγωγικές εκπομπές. Είναι αλήθεια ότι τα 2 τελευταία χρόνια, πιεσμένοι κι εμείς από τις δύσκολες συνθήκες, δεν καταφέραμε να δώσουμε στους τηλεθεατές μας αυτό που είχαν συνηθίσει να παίρνουν από το MEGA. Αποξενωθήκαμε λίγο από τον κόσμο που αγαπάει  το κανάλι και έχει απαιτήσεις  από το πρόγραμμά του. Φέτος προσπαθήσαμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του κοινού. Νιώθουμε πως έχουμε ετοιμάσει αξιόλογες κωμικές και δραματικές σειρές καθώς και ιδιαίτερες ψυχαγωγικές εκπομπές. Προγράμματα που θα διασκεδάσουν, που θα συγκινήσουν και που ίσως θα κινητοποιήσουν  τον κόσμο».

 
 
Παρακολουθώντας λοιπόν τα τρέιλερ των σειρών και των εκπομπών, διαπίστωσα ότι:

-Ποντάρουν και ελπίζουν πολύ στο «Music School» θεωρώντας ότι με τις παιδικές φατσούλες σε πρώτο πλάνο θα κερδίσουν τους τηλεθεατές. Ωστόσο υπάρχει… διάχυτος ο φόβος μην ακούσουν τα… σχολιανά τους από όσους είναι αντίθετοι με την προβολή talent shows και προγραμμάτων με παιδιά.

-Επίσης, με το «Rising Star» σκοπεύουν να… εκδικηθούν τον ΑΝΤ1 για την επιτυχία του «Voice», ενώ με τη Ζέτα Μακρυπούλια στην παρουσίασή του και τους τηλεθεατές σε δραστικό ρόλο να κερδίσουν τις εντυπώσεις και τις τηλεθεάσεις βεβαίως, βεβαίως…! Βέβαια ξέρουν πως τα… λαμπερά talent shows δεν είναι και το φόρτε τους και για το λόγο αυτό δουλεύουν συνεχώς πάνω στο συγκεκριμένο project, ώστε να μην γίνει κι αυτό… διάττοντας αστέρας.

– Προβληματισμένοι πάντως είναι και για το τι ακόμα θα περιέχει ο δίσκος με το ελληνικό πρωινό εκτός από το… κεφάλι του Μάρκου Σεφερλή. Το… μαγειρεύουν από εδώ, το τραβάνε από εκεί και ακόμα δεν τους έχει βγει όπως θέλουν να τους βγει για να γίνει η έκπληξη. Πάντως, μιας και αναφέρθηκα στα «μαγειρέματα» να αναφέρω ότι ως πιο πιθανό να δούμε στην κουζίνα της πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής τους είναι ο Ανδρέας Λαγός. Καλή επιλογή!

-Ο Άκης Πατρετζίκης θα παρουσιάζει καθημερινά την εκπομπή «Κάν’ το όπως ο Άκης», αλλά και την εβδομαδιαία «Η λίστα του Άκη» που από το τρέιλερ προϊδεάζει πολύ θετικά. Ιδιαίτερα με την κινηματογραφική «ματιά» και αισθητική που φαίνεται να είναι γυρισμένη η εκπομπή και με αρκετή δόση… μυθοπλασίας προσπαθεί να ξεφεύγει από τις «συνταγές» των εκπομπών μαγειρικής που προβάλλονται έως τώρα.
 

 
-Καινούργια «συνταγή» στα talk show σκοπεύει να φέρει και το «Εεεεεε» με παρουσιαστή τον Χρήστο Ανθόπουλο. Ας ελπίσουμε ότι με τη σύμπραξη του Γιώργου Φειδά, δεν θα μείνουμε μόνο στις… εξαγγελίες και θα είναι μία ενδιαφέρουσα τηλεοπτική πρόταση. Πάντως το «εεεεε» της απορίας και της αμηχανίας, πολλές φορές από τους τηλεθεατές γίνεται «ΕΕΕΕΕΕΕ» αγανάκτησης με αυτά που παρακολουθούν!

-Με την καινούργια καθημερινή σειρά τους, τη «Δικαίωση» το MEGA ευελπιστεί ότι θα κερδίσει τους τηλεθεατές στο prime time, κόντρα στην κωμική σειρά «Συμμαθητές» του ΑΝΤ1 που φαίνεται ότι θα βρεθούν αντιμέτωπες διεκδικώντας τους τηλεθεατές. Η «συνταγή» του Δημήτρη Αρβανίτη είναι γνωστή, ενώ το MEGA έδωσε πολλά εφόδια στο δημιουργό θέλοντας να βγάλει μία καινούργια σειρά που να τραβήξει χρόνια στον αέρα. Όπως είπαν μάλιστα κάνουν επαφές για να πουληθεί και σε άλλες χώρες. Τι μου έμεινε από το τρέιλερ; Τα εξωτερικά πλάνα, ο πολύς κόσμος, οι έντονοι διάλογοι και η φωνή του Αλέξανδρου Σταύρου που είναι λες και δεν πέρασε… μια νότα. Πόσο θα ήθελα να τον δω σε κάτι διαφορετικό! Ίσως και αυτό να ήταν… η δικαίωσή του!

-«Κλεμμένα όνειρα». Εντάξει, δεν χρειάζονται συστάσεις. Πετυχημένη, από πλευρά τηλεθέασης, σειρά για το MEGA που αποφασίζουν να την κρατήσουν στον αέρα. Έστω κι αν κάποιοι στο κανάλι της Μεσογείων θεωρούν πως είναι καλό να την ολοκληρώσουν, πριν ο κόσμος βαρεθεί.

-«Κάτω Παρτάλι». Εδώ δεν υπάρχει λόγος να αναφέρω πολλά. Ο σουρεαλιστικός τρόπος γραφής του Λευτέρη Παπαπέτρου με τους ηθοποιούς να τον «υπηρετούν» ρεαλιστικά έχει φέρει τα πολυπόθητα αποτελέσματα. Από τις περιπτώσεις που τα «κόντρα» πράγματα κάνουν τη διαφορά και κερδίζουν τις εντυπώσεις!

-Εντύπωση όμως, μου έκανε το τρέιλερ της «Εθνικής Ελλάδος». Μόλις ακούς «Γιώργος Καπουτζίδης» περιμένεις να γελάσεις. Το τρέιλερ όμως, σε παραξενεύει, χωρίς να δίνει «ταυτότητα». Βέβαια όταν έχεις το brand name του δημιουργού μπορείς να κάνεις τέτοιου είδους… ανατροπές. Σε συνδυασμό δε με τις πρωταγωνίστριες, μπορείς να δημιουργήσεις μεγαλύτερη αναμονή στο κοινό που θα σκεφτεί «μα τι θα κάνουν; Τι θα είναι αυτή η σειρά;». Η απάντηση θα μας δοθεί μέσα στον Οκτώβριο που η «Εθνική Ελλάδος» θα… παίξει μπάλα στο τηλεοπτικό τοπίο.

 
 
-Για τα τρέιλερ της «Μοντέρνας Οικογένειας» δεν θα πω τίποτα, αφού χρησιμοποίησαν εσφαλμένα και με… άτσαλο τρόπο την ALS θέλοντας, όπως υποστηρίζουν, να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την πάθηση και να… καυτηριάσουν τους εγχώριους «σταρ» που την έκαναν μόδα για την προσωπική τους προβολή. Τελικά όμως, έκαναν κι οι ίδιοι αρκετά λάθη.

-Μια ευχάριστη κωμωδία φαίνεται ότι είναι η «Μάνα Χ Ουρανού» με τη Μαρία Σολωμού να γίνεται η σύγχρονη ελληνίδα μητέρα που χρειάζεται υπερδυνάμεις για να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα. Να είστε σίγουροι ότι τη συγκεκριμένη σειρά θα την δείτε σε επανάληψη και το ερχόμενο καλοκαίρι… και το μεθεπόμενο… και το μεθεπόμενο!

-Για την καινούργια σειρά «Ηρωίδες» δεν μπορούμε να πούμε πολλά, καθώς στο MEGA βιάστηκαν να παρουσιάσουν κάποιο τρέιλερ της σειράς που θα ξεκινήσει να προβάλλεται τον Φεβρουάριο του 2015, χωρίς να έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματά της. Έτσι την… αδίκησαν, αφού δεν μπορείς να καταλάβεις πού θέλει να το πάει η Αλεξάνδρα Κάππα που υπογράφει το σενάριο.

-Για το «Celebrity Game Night» δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Η Σμαράγδα Καρύδη επιστρέφει με κέφι και όρεξη, αλλά και έχοντας αποδείξει ότι «το έχει» και ως παρουσιάστρια του τηλεπαιχνιδιού και ξέρει να κάνει παιχνίδι!
 

 
-Ούτε για το «Joy» χρειάζεται να αναφέρω τίποτα περισσότερο, αφού το «διαζύγιο» με τον ΣΚΑΪ θα αποδείξει ποιοι γνωρίζουν τι θα κάνει χαρούμενους τους τηλεθεατές: αυτοί που έμειναν στο Φάληρο και θα βγάλουν το «Join Us», ή όσοι πήγαν στο MEGA με ρετουσαρισμένη ομάδα; Βέβαια στο τρέιλερ για τη συγκεκριμένη εκπομπή, το «Joy», χρησιμοποίησαν αρκετά… παλιό υλικό, από αυτό που είχε γυριστεί επί εποχής ΣΚΑΪ, αλλά δεν χρειάζεται προς το παρόν να πω περισσότερα καθώς το ρεπορτάζ… τρέχει και σε άλλους χώρους, εκτός τηλεοπτικού πεδίου.
-Ιδιαίτερη αναφορά σε ό,τι αφορά τα τρέιλερ πρέπει να κάνω σε αυτό που ετοίμασαν για να προβάλλουν το «MEGA Θέατρο» και που είναι από τα τρέιλερ που απολαμβάνεις. Όταν το δείτε θα το ευχαριστηθείτε και θα διαπιστώσετε τι σημαίνει να αγαπά κάποιος αυτό που κάνει. Γιατί είναι σίγουρο πως όποιος ή όποιοι το δημιούργησαν αγαπούν το θέατρο, την τηλεόραση, τους ηθοποιούς, τη δουλειά τους…!
 

 
Αυτά λοιπόν είδαμε, μάθαμε, ακούσαμε, συμπεράναμε και σκεφτήκαμε κατά τη διάρκεια παρουσίασης του προγράμματος του MEGA  για την καινούργια σεζόν. Ελπίζουμε ότι τα όσα παρακολουθήσουμε από την επόμενη βδομάδα που ξεκινά επίσημα το πρόγραμμα της καινούργιας σεζόν θα είναι προς κέρδος των τηλεθεατών.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε