Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πάνος Μουζουράκης: «Με έβαλε σε ένα αμάξι και με πήγε σε ένα δάσος»

Πάνος Μουζουράκης: «Με έβαλε σε ένα αμάξι και με πήγε σε ένα δάσος»

Ένα περιστατικό στην ηλικία των 14 ετών που τον στιγμάτισε μίλησε ο Πάνος Μουζουράκης. Ένα περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης, για το οποίο δεν είχε μιλήσει έως τα 23 του χρόνια.

Ο Πάνος Μουζουράκης ήταν καλεσμένος στο «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1 και εκεί μίλησε για τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών, για τη σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχτεί ο ίδιος, για τη ζωή και την καριέρα του.  

«Φοβάμαι πάρα πολύ να σηκώσω το δάχτυλο και να δείξω κάποιον, χωρίς να ξέρω όλα τα στοιχεία. Ξέρω ότι πρέπει να μιλήσουμε και να στηρίξουμε. Έχω περάσει κι εγώ από παρόμοια φάση. Υπάρχει πολύς κόσμος που έχει ζήσει κάτι τέτοιο. Δεν γίνεται μόνο στο χώρο του θεάτρου. Μιλάμε για το θείο, μιλάμε για τον οικογενειακό φίλο, για τον μπάρμπα στο καφενείο που με έβαλε σε ένα αμάξι και με πήγε σε ένα δάσος. Με στιγμάτισε μια τέτοια εμπειρία στα 14 μου και δεν το είχα πει σε κανέναν μέχρι τα 23 μου. Και καταλαβαίνω πως είναι να αισθάνεσαι τις ενοχές. Με φίλους μου που έχω μιλήσει το έχουν πάθει κι εκείνοι, εκτός χώρου. Τα όπλα, τα ναρκωτικά και η παιδεραστία είναι οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου», είπε ο Πάνος Μουζουράκης μιλώντας για τη σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχτεί ο ίδιος.

 

«Όταν έφυγε ο μπαμπάς…»

Ο Πάνος Μουζουράκης συγκίνησε όταν μίλησε για τον πατέρα του και τη στιγμή που έμαθε ότι εκείνος έφυγε από τη ζωή. Διηγήθηκε πως στα 14 χρόνια του, όταν ο πατέρας του τον έπιασε να καπνίσει, τον έθεσε υπό την προστασία του μεγάλου του αδελφού, του Μανώλη.

«Για τον πατέρα μου έγραψα το μισό τραγούδι στο αεροπλάνο όταν έμαθα ότι αρρώστησε και το άλλο μισό στο νοσοκομείο. Είμαστε όλοι μαζεμένοι πάνω από το κρεβάτι του και μας είπε είμαι πλήρης μπορώ να φύγω και μας είπε να προχωράμε μπροστά. Τη μέρα που με πήρε ο αδελφός μου και μου είπε ότι  ο μπαμπάς έφυγε και νιώθω από πίσω μου ένα χάδι στην πλάτη και νομίζω ότι με χαϊδεύει  η Μαρία και εκείνη κοιμόταν. Το άγγιγμα ήταν τόσο αληθινό και ένιωσα ότι μου στέλνει ο μπαμπάς μου το σημάδι!», είπε ο Πάνος Μουζουράκης.

Ο Μουζουράκης και τα παιδικά του χρόνια

Μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια, ο γνωστός καλλιτέχνης αποκάλυψε ότι γεννήθηκε στην Ελβετία και με την οικογένειά του ήρθαν στην Ελλάδα όταν εκείνος ήταν 8 ετών. «Ο πατέρας μου ήθελε να μας μεγαλώσει στην Ελλάδα. Πήγαμε στη Θεσσαλονίκη. Είχαμε την Ελλάδα στο μυαλό μας σαν τον παράδεισο».

Η μητέρα του αποκάλυψε ότι ο Πάνος Μουζουράκης ως παιδί «ήταν ήσυχος, συνεσταλμένος και έτρωγε πολύ» και πως «συχνά λιποθυμούσε. Στην αρχή τρόμαξα αλλά τελικά ήταν από τα νεύρα του».

Πως ξεκίνησε το ταξίδι του στο τραγούδι; Σύμφωνα με τη μητέρα του, τον άκουσε κάποιος να τραγουδάει στη Θεσσαλονίκη και έτσι ξεκίνησαν όλα. Και η συμβουλή της; «Να μην καβαλήσει το καλάμι».

 

Ο Πάνος Μουζουράκης διηγήθηκε ότι «την πρώτη φορά που τραγούδησα σε μαγαζί, ανέβασα 40 πυρετό. Το 2001 ήρθα στην Αθήνα και με 300 ευρώ στο χέρι. Μόλις είχα γυρίσει από το στρατό και έχω να σας πω ότι υπήρχε και εκεί κακοποίηση».

Μίλησε επίσης και για το πως με πολλή προσπάθεια και υπομονή έπεισε τον υπεύθυνο στο Σταυρό του Νότου να του δώσει μια ευκαιρία. Και πως τελικά τον άκουσε και παρ’ ότι είχε κλείσει το σχήμα τον πήρανε έστω και με λίγα χρήματα.

Media Τελευταίες ειδήσεις