Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Το παρασκήνιο πίσω από την παραίτηση Τσακνή από την ΕΡΤ

Τσακνής ΕΡΤ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιπαράθεση Διονύση Τσακνή – Βασίλη Κωστόπουλου ξεκινάει από την υπόθεση της ΑΕΠΙ.

Επί ΝΔ, το 2005, ο Β. Κωστόπουλος, ως νομικός σύμβουλος της ΕΡΤ, είχε αρνηθεί να εισηγηθεί την υπογραφή μιας υπέρογκης σύμβασης με την ΑΕΠΙ και είχε απολυθεί.
Ο Διονύσης Τσακνής, ως δημιουργός-μέλος της ΑΕΠΙ (και αργότερα μέλος του ΔΣ), είχε καταθέσει εναντίον του Β. Κωστόπουλου στη δίκη για την απόλυσή του.
Τελικά, ο Άρειος Πάγος δικαίωσε τον κ. Κωστόπουλο, ο οποίος πήρε αποζημίωση, υποχρεώνοντας παράλληλα την ΕΡΤ να τον επαναπροσλάβει πέντε χρόνια αργότερα και ενώ είχε λήξει η θητεία της διοίκησης του Χρήστου Παναγόπουλου.
Αυτός ήταν και ο λόγος που «πάγωσαν» πολλοί με την επιστροφή Κωστόπουλου στο Ραδιομέγαρο, γνωρίζοντας τη θέση του για τα ποσά που πρέπει να λαμβάνει η ΑΕΠΙ.
Προηγουμένως, το ΔΣ είχε δώσει εξουσιοδότηση στον διευθύνοντα σύμβουλο να υπογράψει σύμβαση ύψους 1,3 εκατ. ευρώ με την ΑΕΠΙ, αλλά η παραίτηση του Λ. Ταγματάρχη είχε αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η διαδικασία.
Σε σχετική κρούση που έγινε στον Β. Κωστόπουλο από στέλεχος του Ραδιομεγάρου η απάντηση του διευθύνοντος συμβούλου ήταν πως σημασία έχουν οι προτεραιότητες της ΕΡΤ και όχι τα αιτήματα της ΑΕΠΙ.

Media Τελευταίες ειδήσεις