Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων έπιασε… το τρακτέρ!

Παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων έπιασε… το τρακτέρ!

Από τη μία με κοστούμι και γραβάτα και από την άλλη… κάνει ράφτινγκ, αλλά και ανεβαίνει σε τρακτέρ για τις ανάγκες του ρεπορτάζ. Άλλωστε όπως μου είπε «στο δελτίο ειδήσεων δεν μπορώ να είμαι ο εαυτός μου…». Όσα λοιπόν δεν μπορεί να κάνει παρουσιάζοντας το δελτίο τα κάνει μέσα από την εκπομπή του, όπως άλλωστε επιτάσσει το ρεπορτάζ…!

Ο λόγος για τον Νίκο Μάνεση που πρόσφατα για τις ανάγκες της εκπομπής του «60’ Ελλάδα» βρέθηκε στον Έβρο και όπως μου είπε, θέλοντας να αποτυπώσει την καθημερινότητα των κατοίκων
«Το οδοιπορικό μας μετατράπηκε λίγο σε “camel trophy” γιατί αναγκαζόμασταν με αυτοκίνητα πόλης να περνάμε ποτάμια γιατί δεν υπάρχουν δρόμοι. Ένα βράδυ αναγκαστήκαμε να περάσουμε τον Άρδα ποταμό με μισό μέτρο νερό, οριακά δεν έσβησε το αυτοκίνητο, που βέβαια εάν έσβηνε το αυτοκίνητο η μοναδική λύση ήταν να πάρουμε τηλέφωνο στο χωριό να μας τραβήξουν τα τρακτέρ. Πολλά ποτάμια τα περάσαμε με τρακτέρ και καταφέραμε έτσι κι εμείς να γίνουμε κομμάτι της καθημερινότητας των κατοίκων. Ζήσαμε όπως ζουν οι άνθρωποι της περιοχής. Επίσης, βρεθήκαμε στο κοντινότερο χωριό προς την Τουρκία το οποίο λέγεται Μαράσια. Εκεί υπάρχει ο μοναδικός υποποτάμιος δρόμος, δηλαδή βλέπεις να περνά ο ποταμός Άρδας και στους 30 πόντους βάθος υπάρχει δρόμος, άσφαλτος και περνάς μέσα στο ποτάμι. Όταν βέβαια φουσκώνει το νερό τα πράγματα γίνονται ζόρικα».

Βέβαια μπορεί στην εκπομπή που θα δούμε την Τετάρτη ο Νίκος Μάνεσης να διασχίζει το ποτάμι με τρακτέρ, αλλά στην προηγούμενη εκπομπή στον ποταμό Νέστο όπου βρέθηκε έκανε ράφτινγκ. Άλλωστε ο δημοσιογράφος δεν θέλει μέσα από την εκπομπή του στον ALPHA απλά να καταγράφει μέσα από το οδοιπορικό του την καθημερινότητα των κατοίκων, αλλά προσπαθεί, έστω και για λίγο, να γίνεται μέρος αυτής, αφού, όπως μου τόνισε
«Σε αυτή την εκπομπή έχω πάρει κάποιες αποφάσεις. Πρώτη απόφαση, να είμαι ο εαυτός μου, δεν υπάρχει το δήθεν. Στο δελτίο ειδήσεων δεν μπορώ να είμαι ο εαυτός μου, δεν μπορώ να κάνω πλάκα, δεν μπορώ να χαμογελάω. Δεύτερη απόφαση, να μην φοβηθώ να τσαλακωθώ. Τρίτη απόφαση, να γίνομαι κομμάτι του ρεπορτάζ ώστε να μπορώ να βιώνω πράγματα και καταστάσεις. Αν λοιπόν δω κάποιον να σκάβει το χωράφι του θα πρέπει να είμαι και εγώ μαζί του και εάν έχω την περιέργεια να δω πώς είναι να πιάνεις την τσάπα δεν θα διστάσω να το κάνω, όχι για να τον βοηθήσω, αλλά για το νιώσω πρέπει να πιάσω και να καταλάβω το συναίσθημά του».


Αξίζει δε να σημειώσω ότι η εκπομπή του ALPHA την προηγούμενη βδομάδα, με το οδοιπορικό του Νίκου Μάνεση στην Ξάνθη, ήταν πρώτη στη συγκεκριμένη ζώνη προβολής σημειώνοντας και τις υψηλότερες τηλεθεάσεις από την έναρξη προβολής της (τον Μάιο 2013) με 28,3 μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 24,5 στο δυναμικό κοινό.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε