Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ποια δελτία ειδήσεων κέρδισαν τις… εκλογές τον Μάιο

Ποια δελτία ειδήσεων κέρδισαν τις… εκλογές τον Μάιο

Ο περασμένος μήνας είχε έντονη πολιτική επικαιρότητα, κυρίως λόγω της διενέργειας των εκλογών για την ευρωβουλή και την τοπική αυτοδιοίκηση και περιφέρεια.

Οι ενημερωτικοί τομείς των τηλεοπτικών σταθμών είχαν πολλή δουλειά και το κύριο βάρος στη μάχη της ενημέρωσης, αλλά και της τηλεθέασης βεβαίως, βεβαίως, είχε δοθεί στις «ναυαρχίδες» τους, τα κεντρικά δελτία ειδήσεων!

Μπορεί τα μηνύματα των πολιτών να βγήκαν από τις κάλπες, αλλά τα μηνύματα των τηλεθεατών, βγήκαν από τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen.

Σύμφωνα λοιπόν με τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen οι περισσότεροι τηλεθεατές προτίμησαν και τον προηγούμενο μήνα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 που βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης σημειώνοντας μέσο όρο 20,1% στο γενικό σύνολο και 19,3% στο δυναμικό κοινό, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε πάλι το κεντρικό δελτίο του MEGA, σημειώνοντας αντίστοιχα 19,5% και 14,4%. Ωστόσο, σε σχέση με τον Απρίλιο παρατηρείται μικρή μείωση στα ποσοστά τηλεθέασης για το κανάλι του Αμαρουσίου και μικρή αύξηση στα ποσοστά του γενικού συνόλου για το σταθμό της Μεσογείων. Στην τρίτη θέση της κατάταξης βρέθηκε και πάλι ο ALPHA (καταγράφοντας μικρή άνοδο στο γενικό σύνολο και μικρή μείωση στο δυναμικό κοινό), ακολούθησε το STAR (που σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση στα ποσοστά τηλεθέασής του) και τελευταίος στην κούρσα της τηλεθέασης ήρθε ο ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά λοιπόν στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τα ποσοστά τηλεθέασης των κεντρικών δελτίων ειδήσεων που μεταδόθηκαν όλη τη βδομάδα τον Μάιο, τόσο στο γενικό σύνολο όσο και στο δυναμικό κοινό, ενώ στην παρένθεση αναφέρεται ο μέσος όρος που είχαν σημειώσει αντίστοιχα τον προηγούμενο μήνα, τον Απρίλιο.

Κεντρικά Δελτία Ειδήσεων (εβδομάδας)

Μ.Ο. Γενικό σύνολο

Μαΐου (Απριλίου)

Μ.Ο. Δυναμικό κοινό Μαΐου (Απριλίου)

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1

20,1 (21,8)

19,3 (21)

MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ

19,5 (18,9)

14,4 (14,1)

ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15,6 (15,5)

12,2 (12,4)

STAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16 (13,9)

13,2 (12,5)

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΙ

8,7 (8,8)

6,4 (6,1)

Ενδιαφέρον όμως, έχει να δούμε και ποια είναι η σειρά κατάταξης της σεζόν που ολοκληρώθηκε… ανεπίσημα τον Μάιο. Τους εννέα λοιπόν μήνες, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο έως και τον Μάιο, στην κούρσα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων, πρώτος τερμάτισε ο ΑΝΤ1 με 20,8% μέσο όρο στο κεντρικό σύνολο και 20,9% στο δυναμικό κοινό, εκτοπίζοντας για πρώτη φορά μετά από χρόνια που βρισκόταν στην κορυφή το MEGA που βρέθηκε πλέον στη δεύτερη θέση στο γενικό σύνολο (με 20,3%) και στην τρίτη θέση στο δυναμικό κοινό (με 14,1%), χάνοντας εκεί από τον ALPHA που σημείωσε υψηλότερα ποσοστά. Αναλυτικά λοιπόν οι μέσοι όροι της σεζόν για τα κεντρικά δελτία ειδήσεων στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό, είναι οι παρακάτω:

Κεντρικά Δελτία Ειδήσεων (εβδομάδας)

Μ.Ο. σεζόν

Γενικό σύνολο

Μ.Ο. σεζόν

Δυναμικό κοινό

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1

20,8

20,9

MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ

20,3

14,1

ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18,1

15

STAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13,4

12,7

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΙ

9,1

6,6

Όπως φαίνεται, αλλά και λέγεται, την επόμενη σεζόν θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα, αλλά και σε θεματολογία και ύφος των κεντρικών δελτίων ειδήσεων, αφού πρώτα αναλυθούν τα… μηνύματα από τις «εκλογές» των τηλεθεατών.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε