Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ποια δελτία ειδήσεων κέρδισαν τους τηλεθεατές;

Ποια δελτία ειδήσεων κέρδισαν τους τηλεθεατές;

Με τα μάτια στραμμένα… στις μετρήσεις τηλεθέασης από χθες στα τηλεοπτικά κανάλια θέλοντας να δουν τις επιδόσεις των προγραμμάτων τους στους πίνακες τηλεθέασης τον Νοέμβριο.

Πρώτη μέρα του καινούργιου μήνα, του Δεκεμβρίου και για άλλους ξεκίνησε καλά, ενώ για άλλους… με μουρμούρα. Διανύοντας μία περίοδο με έντονες πολιτικές εξελίξεις, στα επιτελεία των τηλεοπτικών σταθμών μελετούν τις ενημερωτικές εκπομπές και με ιδιαίτερη δε προσοχή τα κεντρικά δελτία ειδήσεών τους.

Όπως αποτυπώνεται λοιπόν από τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen κερδισμένος από τη «μάχη των 8», όπου μεταδίδονται τα περισσότερα δελτία ειδήσεων, βγαίνει ο ΑΝΤ1, αφού σημείωσε τους υψηλότερους μέσους όρους στη ζώνη, καταγράφοντας 20,8% στο γενικό σύνολο και 18,3% στο δυναμικό κοινό. Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρέθηκε το δελτίο του MEGA με 17,1% και 12,7% αντίστοιχα, ενώ ακολουθεί το δελτίο του STAR με 11,7% και 9,9%.

Ωστόσο, αν δούμε τις επιδόσεις όλων των κεντρικών δελτίων ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που δεν μεταδίδονται στις οκτώ, παρατηρούμε ότι ο ALPHA με το δελτίο του στις επτά το απόγευμα, σημείωσε τα μεγαλύτερα ποσοστά τηλεθέασης, με 22,3% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 19,8% στο δυναμικό κοινό και έτσι βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης.

Από την άλλη, το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ που μεταδίδεται στις εννέα το βράδυ, σημείωσε 8,2% στο γενικό σύνολο και 6,1% στο δυναμικό κοινό, ενώ το δελτίο της ΝΕΡΙΤ που μεταδίδεται στις έξη το απόγευμα, σημείωσε 9,3% στο γενικό σύνολο και 3,8% στο δυναμικό κοινό. Αναλυτικά, η κατάταξη για τον Νοέμβριο που προκύπτει από τους μέσους όρους των κεντρικών δελτίων ειδήσεων που μεταδόθηκαν όλο το μήνα, είναι η εξής:

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΟΙΝΟ
ALPHA 22,3% 19,8%
ANT1 20,8% 18,3%
MEGA 17,1% 12,7%
STAR 11,7% 9,9%
ΝΕΡΙΤ 9,3% 3,8%
ΣΚΑΪ 8,2% 6,1%

Βλέποντας λοιπόν τις επιδόσεις στους πίνακες τηλεθέασης και ενόψει των πολιτικών εξελίξεων, οι επιτελείς των ενημερωτικών τομέων θα πρέπει είτε να συνεχίσουν την ίδια θετική πορεία, είτε να… ανακάμψουν. Για αυτό και ίσως τελικά κάποιοι κληθούν να κάνουν… μεγάλες αλλαγές!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε